Lezzeti baştan çıkaracak, kokusu tüm evi saracak! İşte nefis elmalı turta tarifi…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lezzeti baştan çıkaracak, kokusu tüm evi saracak! İşte nefis elmalı turta tarifi…

Yemek Haberleri

Hem sıcak hem de soğuk haliyle gönüllerde taht kuran elmalı turta, favori tatlılar arasında yer alıyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında vazgeçilmez lezzetlerden biri olan elmalı turtanın bir dilimi çoğu zaman yetmiyor. Bugün sizin için nefis mi nefis, kokusuyla tüm evi saracak bu tatlının tarifini vereceğiz. Şimdiden ‘kolları sıvayın’ deriz!

Mutfaktan şahane kokular yayacak elmalı turtayı denemeye ne dersiniz? Üzerine serpeceğiniz pudra şekeriyle lezzetini doruklara çıkarabilirsiniz. Peki, elmalı turta nasıl yapılır? Elmalı kolay turta nasıl hazırlanır? İşte tüm püf noktalarıyla kıyır kıyır elmalı turta tarifi… 

ELMALI TURTA İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Elmalı harç için:

5 adet rendelenmiş elma
3 silme yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Lezzeti baştan çıkaracak, kokusu tüm evi saracak! İşte nefis elmalı turta tarifi…

ELMALI TURTANIN HAZIRLANIŞI

Elmaları derin bir kaba rendeleyin. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip karıştırın.

Hamuru hazırlamak için yumurta, tereyağı, sıvı yağ, şeker ve sütü mikserle karıştırın. 

Harca vanilya ve kabartma tozu ekleyip unu azar azar lave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 

İstenilen kıvama geldiğinde üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamurun yarısından biraz daha küçük bir parçayı kenara ayırın.

Kalanını merdane ile açıp turta kabına serin.

Kenarda bekleyen elmalı harcı tabana güzelce yayın. 

Ayırdığınız küçük parça hamur parçasını merdane ile açın ve şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri elmalı harcın üzerine kafes şeklinde dizin.

Elmalı turtayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 

Fırından çıkıp soğuyan turtaya pudra şekeri serpin. 

Şimdiden afiyet olsun.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...