Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. RAMAZAN - YEMEK TARiFLERi
  3. Maya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi!  Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor
RAMAZAN - YEMEK TARiFLERi

Maya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi!  Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor

Son Güncelleme: 05 Ekim, 2023 - 14:23
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Maya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi!  Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor
Fotoğraf BaşlığıMaya yok, karbonat yok... 29 yillik ustadan pastane usulü pogaça tarifi!  Kiyir kiyir oluyor ve asla kuru kalmiyor

Maya derdi yok, karbonat derdi yok. Şipşak poğaça tarifi arıyorsanız sizi buraya alalım. Bu mayasız poğaça tarifini yapmak sadece birkaç dakikanızı alıyor. İster kahvaltıda yiyebilir, isterseniz de beş çayında tüketebilirsiniz. İşte bayatlamayan ve kuru kalmayan lezzetli pratik mayasız poğaça tarifi... 

Kaydet
a- | +A

Saatlerce uğraşmaya son. Hamurun başında kabarsın diye beklemeye son. Pastane usulü bu poğaça tarifi çok kısa sürede muhteşem bir lezzet ortaya çıkarıyor. Dikkat etmeniz gereken tek şey püf noktalarını eksiksiz uygulamak. Nitelikli malzeme, hamurun kıvamı, bekletme süresi, şekil verme gibi aşamalar püf noktaları içerisinde bulunuyor. 

Maya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi! Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor - 1. Resim
Başlık ResmiMaya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi! Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor - 1. Resim

MALZEMELER:

150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sirke

4,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi
Başlık ResmiPeynirli Kolay Poğaça Tarifi

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alalım.

Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım.

Yumuşak bir hamur olsun.

Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve uzun bir form vererek uç kısımlarını sivriltelim.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına sıraladıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım ve üzerine bıçakla çizik atalım.

Ardından susam ekleyerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim.

POĞAÇA
Başlık ResmiPOĞAÇA

MAYASIZ POĞAÇA YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Malzemelerin doğru oranları: Poğaça yaparken malzemelerin doğru oranlarda kullanılması çok önemlidir. Un, yağ, sıvı ve diğer malzemelerin ölçüleri doğru bir şekilde ayarlanmalıdır.

Un seçimi: Poğaça hamuru için kaliteli un kullanmak önemlidir. Yüksek protein içeren unlar, poğaçanın kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlar. Eğer mümkünse unun kalitesine dikkat edin.

Sıvı malzemelerin sıcaklığı: Poğaça hamuru için kullanılacak olan sıvı malzemelerin (süt, su, yağ vb.) oda sıcaklığında olması, mayasız poğaçanın kabarmasını sağlar. Soğuk malzemeler kullanılmamalıdır.

Yoğurma süresi: Hamuru yoğururken fazla abartılı bir yoğurma işlemi yapmaktan kaçının. Hamuru yoğurduktan sonra bir süre dinlendirme işlemi de kabarmasını artırabilir.

Maya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi! Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor - 2. Resim
Başlık ResmiMaya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi! Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor - 2. Resim


Kabartma tozu: Mayasız poğaça tariflerinde kabartma tozu veya karbonat kullanılır. Bu malzemelerin tazeliğine dikkat edin. Eski tarihli veya geçmiş kullanım tarihine yaklaşan ürünler kullanılmamalıdır.

Hamurun kalınlığı: Poğaça hamurunu çok inceltmemeye özen gösterin. İnce açılan hamur, poğaçanın kabarmasını engelleyebilir. Hamurun kalınlığına dikkat ederek şekil verin.

Fırın sıcaklığı ve pişirme süresi: Fırını önceden ısıtın ve poğaçaları orta sıcaklıkta pişirin. Fırın sıcaklığı ve pişirme süresi tarife uygun olarak ayarlanmalıdır. Fırınınızın özelliklerine göre süreyi ve sıcaklığı ayarlayarak kontrol edin.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 05 Ekim, 2023 - 14:23
Haberle İlgili Daha Fazlası
RAMAZAN - YEMEK TARiFLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Mevduat faizinde düşüş hızlandı! 1 milyon TL’nin güncel getirisi kaç TL?
    İşte 1 milyon TL’nin güncel getirisi!
    Kaydet
  • 2
    Japonya'da deprem oldu! 6,7 ile sallandılar, tsunami uyarısı var
    Japonya'da şiddetli deprem oldu! Tsunami uyarısı v...
    Kaydet
  • 3
    Rusya, Odessa'da demirli olan Türk gemisini vurdu! Dışişleri'nden açıklama geldi
    Rusya, Odessa'da demirli olan Türk gemisini vurdu
    Kaydet
  • 4
    New York Times'tan korkutan uyarı: İstanbul'a büyük ve yıkıcı bir deprem geliyor
    "Büyük deprem İstanbul'a yaklaşıyor"
    Kaydet
  • 5
    Cumartesi-pazar uyarısı geldi! Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik rapor
    Cumartesi-pazar uyarısı geldi!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Borsa 10 haftanın zirvesinde!
    Kaydet
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç Kutlarım TMOK’u!..
    Kaydet
  • Adnan Şahin
    Adnan Şahin Anadolu’nun kökleri yerli ürünlerle yaşar
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan DİYETİSYEN
    Kaydet
  • Ahmet Demirbas
    Ahmet Demirbas "Sabır acıysa da meyvesi tatlıdır"
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muhtarın 4 aracını benzin döküp yaktılar! Kundaklama anı kamerada
    Muhtarın 4 aracını benzin döküp yaktılar! Kundaklama anı kamerada
    Kaydet
  • Önce araçlara sonra ağaca çarptı feci kaza kamerada! 1 ölü 1 yaralı
    Önce araçlara sonra ağaca çarptı feci kaza kamerada! 1 ölü 1 yaralı
    Kaydet
  • MSB'den 'SDG' açıklaması: Başka seçenekleri yok!
    MSB'den 'SDG' açıklaması: Başka seçenekleri yok!
    Kaydet
  • İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı!
    İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı!
    Kaydet
  • Yıldız Savaşları afişi rekor fiyata satıldı
    Yıldız Savaşları afişi rekor fiyata satıldı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Polisten kaçmak için heykel oldu! Belediye başkanı son anda fark etti
Polisten kaçmak için heykel oldu!
Kaydet
Fenerbahçe'ye Konyaspor maçı öncesi Asensio müjdesi
Fenerbahçe'ye Marco Asensio müjdesi
Kaydet
Terhis olduktan 5 gün sonra can verdi! Türk bayrağı altında son veda
Terhis olduktan 5 gün sonra can verdi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası