Revaninin püf noktası buymuş… Tereddütsüz deneyin, ne hamur oluyor ne kuru kalıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Revaninin püf noktası buymuş… Tereddütsüz deneyin, ne hamur oluyor ne kuru kalıyor

Yemek Haberleri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti revaniyi hazırlarken bilmeniz gereken püf noktaları var. Uyguladığınızda revaninin keki puf puf kabarıyor.

Revaniyi evde yapmayı daha önce denediniz? Eğer bilmiyorsanız bu tarif çok doğru bir başlangıç noktası. Peki, evde revani nasıl yapılır? Revaninin hamur olmaması için ne yapmalı? İşte detaylar…

Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
½ adet limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan ceviz

Revaninin püf noktası buymuş… Tereddütsüz deneyin, ne hamur oluyor ne kuru kalıyor

NASIL YAPILIR?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayarak işe başlayalım. Bunun için 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. 

Büyük bir kabın içine yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ekleyip bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.

Son olarak un, kabartma tozu ve vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.

Cam ve fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar yaklaşık 1-2 saat bekleyin.

Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin. Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.

Revaninin püf noktası buymuş… Tereddütsüz deneyin, ne hamur oluyor ne kuru kalıyor

PÜF NOKTASI

- Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Birkaç dakika sonra oda sıcaklığında soğuyan şerbeti revaninin kekinin üzerine dökün. Aksi halde revaniniz hamur gibi olabilir. Ayrıca şerbeti çekene kadar buzdolabında değil, dışarıda bekletin.

- Revani şerbetini tatlıya döktükten sonra, şerbeti çekmesi için 1-2 saat oda sıcaklığında bekletmek yeterli. 

- Hazırlamış olduğunuz revaninin kekinin kabarması için hazırlamadan önce mutlaka tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletin. 

- Arzu ederseniz hamuruna portakal ya da limon kabuğu rendesi de ekleyebilir ve daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

- Servis ederken üzerine dondurma ya da kaymak koyabilir; Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı ya da ceviz kırığı serpebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...