Tavuk pirzola pişirirken denemeniz gereken teknik! Dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tavuk pirzola pişirirken denemeniz gereken teknik! Dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi oluyor

Yemek Haberleri

Çıtır çıtır kızaran tavuk pirzolaya kimse hayır diyemez… Hem lezzeti hem de görünümü ile efsane olan bu tarifi hazırlamak için birkaç püf noktası gerekiyor.

Tavuk pirzola, ızgarada yapılınca bir başka oluyor. Ancak evde fırında yapıldığında da neredeyse aynı lezzeti yakalamak mümkün. Harika tavuk pirzola için önce güzelce soslamak, bir süre dinlendirmek, ardından pişirmek gerekiyor. Yanına sıcacık patates ve pilavla servis edilince tadına doyum olmuyor. İşte dışı çıtır çıtır kızaran, içi lokum gibi pişen tavuk pirzolanın yapılış aşamaları…

Malzemeler 

10 parça tavuk pirzola
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak

Tavuk pirzola pişirirken denemeniz gereken teknik! Dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi oluyor

NASIL YAPILIR?

Sosu için gerekli olan yoğurt, baharat ve yağı bir kasede güzelce karıştırın üstüne de sarımsakları rendeleyin ve karıştırın.

Tavuk pirzolaları bu yoğurtlu karışıma güzelce ovalayarak bulayın. Üstünü streç filmle örtün ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız yoğurtlu tavukları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar üstleri güzel kızarana dek pişirin. Servis ederken üstüne ince doğranmış maydanoz gezdirebilirsiniz.

PÜF NOKTASI: Tavuk pirzola yaparken, tavukları sos ile iyice harmanlayın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin veya 1 gece önceden hazırlayıp buzdolabında marine olmasını bekleyebilirsiniz. Böyle yapınca yumuşak ve lezzetli bir tavuk yemeği elde edersiniz.

Pişirirken ise fırın derecesini iyi ayarlayın. Tam 180 derecede 40 dakika pişirildiğinde dış katmanı çıtır çıtır olacak.

Kaynak: Yemek.com, Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...