Tek lokmada iki lezzet! Pamuk gibi kabarıyor, asla sönmüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tek lokmada iki lezzet! Pamuk gibi kabarıyor, asla sönmüyor

Yemek Haberleri

Görüntüsü uzun uzun uğraşılmış gibi duran zebra kekin yapılışı aslında zor değil. Birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde renkler birbirine geçmiyor, dokusu da pamuk gibi yumuşacık oluyor.

Keki ‘kakaolu mu yapsam yoksa sade mi’ diye karar veremeyenler için şahane bir tarifle karşınızdayız: Zebra kek! İki lezzeti bir arada sunan bu enfes lezzet kahvenizin en güzel eşlikçisi olacak. Dilerseniz misafir davetleri için de hazırlayıp sunumuyla masanızı şölene çevirebilirsiniz. 

Fırında yavaş yavaş pişen zebra kek mükemmel kabarıyor. Ancak kabarması için yapımına geçmeden önce tüm malzemeleri oda sıcaklığında bir süre bekletmeyin unutmayın. ‘Zebra kek nasıl yapılır?’ , ‘Zebra kek malzemeler neler?’ , ‘Zebra kek hangi ayarda pişer’ diye merak edenler için lafı fazla uzatmadan malzemeleri veriyor ve yapılış aşamalarına geçiyoruz.

ZEBRA KEK TARİFİ

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un (sade hamur için)

Tek lokmada iki lezzet! Pamuk gibi kabarıyor, asla sönmüyor

NASIL YAPILIR?

Öncelikle derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım. Daha sonra süt, sıvı yağ, 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Hazırlanan kek harcını iki eşit şekilde kaplara bölelim. 

Hamurlardan birine kakaoyu ekleyip karıştıralım.

Diğer sade hamura ise 1 yemek kaşığı daha un ilave edip çırpalım. 

24 cm çapında yağlanmış yuvarlak kek kalıbının tam ortasına bir kepçe kadar sade hamurdan boşaltalım. 

Fazla beklemeden bir kepçe de orta kısma kakaolu hamuru dökelim. 

Malzeme bitene kadar sırasıyla bir beyaz harçtan bir kakaolu harçtan koyalım. 

Daha sonra hazır olan kek hamurunu 160 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim. 

Süre dolunca fırından alıp soğumaya bırakalım. 

Oda sıcaklığına geldiğinde dilimleyip servis edince görsellerdeki gibi şahane görüntü ortaya çıkıyor.

Tek lokmada iki lezzet! Pamuk gibi kabarıyor, asla sönmüyor

PÜF NOKTALARI

Azar azar ilave ettiğiniz kakaolu ve sade kek harçlarının kolaylıkla yayılmasını sağlamak için fırın kabını tereyağı yerine sıvı yağ ile yağlayın. 

Malzemeleri verilen sırada ekleyin. Malzemelerin biri bile oda sıcaklığındaysa diğerlerini de oda sıcaklığında kullanın.

Kekin içindeki havanın korunması adına malzemeleri yavaş ve azar azar ekleyin,

Sıvı malzemeleri hızlı karıştırmak adına mikser vs. kullanırken, katı malzemeler eklenince spatula gibi bir ürün kullanabilirsiniz.

Görseller: Nefisyemektarifleri (youtube), Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Korayerkol 14 Haziran 2023 22:22

Tarif çok Güzel hemen denemeliyim

Sonraki Haber Yükleniyor...