Topak topak olmayan tarhana çorbasının sırrı… Kıvamı da asla şaşmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Topak topak olmayan tarhana çorbasının sırrı… Kıvamı da asla şaşmıyor

Yemek Haberleri

Tarhana çorbası pişirirken bilmeniz gereken detaylar sayesinde çorbanız asla topak topak olmayacak.

Tarhana çorbası, her öğünde tüketilebilen bir alternatif. Üstelik ev yapımı olduğunda tadına doyum olmuyor. Bu tarifle adım adım hazırlanan tarhana çorbasının ise kıvamı asla şaşmıyor. Tarhana çorbasını sürekli karıştırarak pişirirseniz dibi de tutmuyor.

MALZEMELER 

4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 dişsarımsak (ezilmiş)

Topak topak olmayan tarhana çorbasının sırrı… Kıvamı da asla şaşmıyor

TARHANA ÇORBASININ TARİFİ

Geniş bir kaseye toz tarhanayı alın. Üzerine nane ekleyin. Oda sıcaklığındaki 2 bardak duyu ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın. 15 dakika kadar iyice yumuşaması için bir kenarda dinlendirin. 

Bu esnada geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Eriyince ezilmiş sarımsakları ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından salçayı ekleyip kavurun.

Yumuşayan tarhana karışımını tencereye ekleyin. Tuzunu da ilave edip karıştırın. 

Daha sonra kalan 5 su bardağı suyu da koyun, ara sıra karıştırarak çorbanın kıvamı koyulaşana kadar pişirin. 

Kaynayan çorbayı sıcak sıcak, fazla bekletmeden servis edin. Dilerseniz üzerine ekstra kuru nane ve pul biber ekleyerek sunum yapabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Tarhana çorbası yapmadan önce toz tarhanayı oda sıcaklığındaki su ile ocağa almadan iyice karıştırın. Direkt tencereye koyduğunuzda topaklanma sorunu olabilir. Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz. 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...