Yapımı en basit pasta… Rengiyle baş döndürüyor, tadı çok hafif ve ağızda eriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Yapımı en basit pasta… Rengiyle baş döndürüyor, tadı çok hafif ve ağızda eriyor

Yemek Haberleri  / Haber Merkezi

Ispanak mevsimi gelmişken bu şahane sebzeyle enfes bir pasta hazırlayalım. ‘Ben ıspanak sevmem’ diyenleri duyar gibiyiz. Endişelenmeyin, tarifte ıspanağın tadı gelmiyor, rengi pastaya mükemmel bir görüntü katıyor.

Ispanaklı pasta, klasik tatlardan ayrılan değişik bir pasta. Bu pastanın en can alıcı özelliği ıspanaktan yapılması ve renginin yemyeşil olması. Üstelik tadı da inanılmaz hafif, yapması oldukça pratik.

Krem şantiyle birleştiğinde damaklarda o eşsiz tadı bırakan ıspanaklı pastanın yapımı da diğerlerine oranla oldukça kolay ve zahmetsiz. Özellikle misafir ağırlayacaksanız ve yeni tatlar arıyorsanız listenize mutlaka ıspanaklı tatlıyı ekleyin. Lafı fazla uzatmadan yumuşacık ıspanaklı pastanın detaylarına geçelim.

ISPANAKLI PASTA MALZEMELERİ

Vitamin mineral ve mükemmel bir lif kaynağı olan ıspanakla yapılan pasta, özellikle ıspanak yemeyen çocuklar için güzel bir alternatif. Rengiyle çocukların fazlasıyla hoşuna giden ve ilgisini çeken bu pastanın malzemeleri her evde bulunan cinsten… Youtube’da Kevser’in Mutfağı adlı kanaldaki malzemeler şöyle:

•    3 tane yumurta,
•    1 su bardağı toz şeker 
•    Yarım çay bardağı sıvı yağ 
•    1 çay bardağı süt
•    2 su bardağı un 
•    250 gram Ispanak
•    Kabartma tozu
•    Vanilin 

Ispanak dışında yer alan diğer malzemeler normal pasta malzemeleriyle aslında aynı... O nedenle zahmetsiz ve pratik hazırlanabilmesinin yanı sıra ayrıca ekonomik olmasıyla da oldukça tercih edilen bir lezzet. Ara katlar için krem şanti veya evde hazırlanan herhangi bir krema yeterli olacaktır. Üst süslemesi dilediği gibi yapılabilir, bulabiliyorsanız çilek veya Antep fıstığı oldukça yakışır. 

ISPANAKLI PASTA YAPARKEN ISPANAKLAR HAŞLANIR MI?

Evet, ıspanaklı pasta yaparken ıspanaklar haşlanır. Bunun sebebi ıspanakların pasta aşamasına geçerken diri kalmamalarını ve kekle bütünleşerek pürüzsüz bir hal almalarını sağlamaktır. Çiğ ıspanak, pasta tadında olumlu etkiler bırakmayacağından bu husus önemli. 

Ispanaklar haşlanırken süre tutulmalı ve bu süre dışına çıkılmamalıdır. Aksi halde ıspanaklar çok ezilerek içeriğinde bulunan zengin mineralleri yitirebilir. Az haşlanması halinde de istenen kıvam sağlanamaz. O nedenle ıspanakların maksimum 1-2 dakikayı geçmeyecek şekilde haşlanmaları önemli bir husustur.

Yapımı en basit pasta… Rengiyle baş döndürüyor, tadı çok hafif ve ağızda eriyor

ISPANAKLI PASTA NASIL YAPILIR?

Ispanaklı pasta yapımı pratik aşamalara sahip. Pratikliği ve lezzetliyle damaklarda eşsiz bir tat bırakan bu pastanın yapımına gelin beraber bakalım:

Öncelikle 250 gram ıspanak temizlendiğinden emin olunana kadar yıkanmalıdır. 

Daha sonra kaynayan su içerisine atılarak minimum 1 maksimum 2 dakika boyunca haşlanmalıdır. Haşlanan ıspanakları rondodan geçirmeden önce soğutmak gerektiğinden bu işlemi hızlandırmak için buzlu suya atılmalı. Bu işlemi tamamladıktan sonra ıspanaklarınızı rondodan geçirin ve bir kenara alın. 

Başka bir kapta 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpük formuna gelene dek çırpıcıyla karıştıralım. Daha sonra üzerine 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve kenara ayırmış olduğumuz ıspanak püresini ekleyelim. 2 su bardağı un, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek malzemelerin bütünleştiğinden emin olana dek çırpalım. 

Kek harcını kalıba dökerek önceden ısıtılan 170 derece fırına verelim. 

Bu süre zarfında pasta yaparken pastanın üzeri ve arası için kullanacağınız krema ve diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Kekin pişme durumunu kürdan ile kontrol edip fırından çıkarın. Biraz soğuduktan sonra pastanızı hayal gücünüze göre tasarlayın. Afiyetle yiyebileceğiniz pastanın yapımı işte bu kadar kolay.

ISPANAKLI PASTA NE KADAR SÜREDE PİŞER?

Ispanaklı pasta pişme süresi fırından fırına değişebileceği gibi ortalama bir süreden bahsetmek gerekirse 40 dakika civarındadır. Her fırın farklı pişirme teknikleri kullanıldığından bu süre değişebilir.  O nedenle kürdan kontrolü yapılması tavsiye edilir. Yaklaşık 35 dakika geçtikten sonra kürdan kek içerisine batırılır ve eğer bir ıslaklık yoksa kekin piştiği kolaylıkla anlaşılır.

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...