Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

Yemek Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, leziz ve sağlıklı turşu yapımının püf noktalarını açıkladı. Malzemelerin yerli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen, Aydoğan, turşuda kullanılan tuzun da önemine vurgu yaparak 50 yıllık sırrını açıkladı.

Kayseri’de 49 yıldır turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, lezzetli turşu kurmak için kaya tuzunun önemli olduğunu söyleyerek, “Turşu kurulurken malzemelerin yerli olmasına da dikkat edilmeli” dedi. Kış aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşlar sofraların olmazsa olmazı turşu için hazırlıklara başladı.

Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

Kayseri’de 1974 yılından beri turşuculuk yapan ve yumurtadan balığa 85 çeşit turşu kuran Bayram Ali Aydoğan da turşunun lezzetli olması için verdiği bilgilerde kaya tuzunun önemli olduğunu söyledi.

"BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR"

Aydoğan aynı zamanda turşunun birçok hastalığa iyi geldiğini ve kışın hasta olmamak için de turşu içilebileceğini belirtti.

Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

Herkesin turşuda el lezzeti ve kurma şeklinin farklı olduğunu söyleyen Bayram Ali Aydoğan, “1974’ten beri bu işi yapıyorum. Şu anda 85 çeşit turşum var.

Evlerinde turşu yapmak isteyen vatandaşlara önerim de turşuluk malzemeleri güzelce temizledikten sonra bidonlara doldurup özellikle üzüm sirkesi ve kaya tuzu ile kuracaklar.

Lezzetli olması için kaya tuzu, sarımsak ve maydanoz koymalılar. Yalnız kurulacak turşu malzemesinin de yerli olması lazım, turşu da silolu malzeme olmaz.

Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

Yerli salatalık, acur, kelek bunların hepsi olur. Herkesin kendi kurma şekli var tabi. Herkesin kurması bir olmaz. Herkesin kendi el lezzeti ve damak tadı önemli burada.

Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

Kışın hasta olmamak için de turşu içilebilir. Turşu içilirse nezle grip olmaz. Turşu hazımsızlık, iştahsızlık ve bulantıya çok iyi gelir. Turşu içen kişi de sağlıklı ve sıhhatli olur” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...