Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Yemek Haberleri

Sofraya buyur edilecek lezzetli tarifler kişinin göz zevkine hitap ederken midesini de şenlendirmelidir. Yemeğinin tadı ayrı, çorbasının lezzeti başka olan yeşil mercimek aynı zamanda yoğurtlu yeşil mercimek salatası olarak da tabakları doldurur.

Yeşil mercimek çoğunlukla yemek olarak kullanılan bir baklagildir. Havuç ve patatesin de eşlik ettiği bu yemek sulu bir şekilde yapılır, tüketilir. Çorba için genellikle kırmızı mercimek tercih edilse de yeşil de kaynatılıp, süzülür ve çorba haline gelir. Fakat bunlar haricinde bu gıda ürünü salata biçiminde de sofralara bir merhaba der.

Salata denildiğinde akılda canlanan tablo yapraklı sebzelerin, domatesin resmedildiği bir kare olur. Ancak bazı farklı tarifler yeşil mercimek gibi bakliyatların da salata olarak kullanılmasını sağlar. Üstelik bu salatanın lezzeti hiç de azımsanacak gibi değildir.

Mercimeğin ağızda kuru bir his bırakan tadı salatada değişir. Daha yoğun ve lezzetli bir hale gelir. Çünkü yoğurtlu yeşil mercimek salatası içinde olan malzemeler hoş bir uyumla karışır, birlikte kişinin bir kaşık daha yemek isteyeceği bir lezzet oluşturur.

Bu daha fazlasının arzu edilmesine neden olacak olan leziz salatanın içinde neler olduğunu gelin beraber keşfedelim.

nefisyemektarifleri.com'un tarifine göre, yoğurtlu mercimek salatasının püf noktasını sizler için derledik.

PÜF NOKTALARI NELER

  1. Arpa şehriye ve yeşil mercimek ayrı şekilde haşlanır.
  2. Yoğurt sarımsak mayonez tuz karıştırılır.
  3. Haşlanan mercimek ve şehriye soğuyunca yoğurda katılarak karıştırılır.
  4. Üzerine iri ceviz tereyağı ve tozbiberle yakılarak servis esnasında dökülür.
    AFİYET ŞİFA OLSUN
Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...