Yumurtayı bir de böyle deneyin… Tam istediğiniz gibi kayısı kıvamında oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yumurtayı bir de böyle deneyin… Tam istediğiniz gibi kayısı kıvamında oluyor

Yemek Haberleri

Kahvaltı günün en önemli öğünü. Bu öğünün vazgeçilmezi ise sağlık deposu yumurta. Her hali nefis ama kayısı kıvamında olan bambaşka. Peki, kayısı kıvamında yumurta için haşlama süresi kaç dakika olmalı?

‘Yumurta haşlamakta ne var?’ diyenler yanılıyor. İstenilen kıvamda olması için pişme süresi çok önemli. Mükemmel kayısı yumurtayı elde ederek kahvaltınızı güzelleştirebilirsiniz.

KAYISI YUMURTA TARİFİ

İster cezvede ister minik bir sos tenceresinde yumurta pişirebilirsiniz. Nefisyemektarifleri.com’da kayısı kıvamında yumurta hazırlamanın sırları paylaşıldı:

-Yumurtayı haşlayacağınız kaba suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı içerisine alın ve 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonra çıkartıp soğuk suyun içerisine koyun.

-Katılığını arttırmak istediğinize göre 1 dakika fazla haşlayabilirsiniz. Çıkartınca soğuk suya koymazsanız eğer pişmeye devam edecektir. Yumurtaların pişme zamanları büyüklüklerine göre değişebilir.

Yumurtayı bir de böyle deneyin… Tam istediğiniz gibi kayısı kıvamında oluyor

YUMURTA PİŞME SÜRESİ KAÇ DAKİKA OLMALI?

Kayısı kıvam için: Kayısı kıvam için ise aynı adımları uyguladıktan sonra 4-6 dakika arası kaynattıktan sonra çıkarın. Yine pişirme işlemini durdurmak için soğuk su ya da buzlu suyun içerisine koyun. Bu şekilde yine enfes kıvamlı bir yumurta elde etmiş olursunuz.

Katı yumurta için: Çok katı yumurta seviyorsanız 10, kayısı kıvamında hallice bir katı yumurta seviyorsanız da 7 dakika pişirmek önemli. İkisini ortası için ise tam 8 dakika pişirmek yeterli olacaktır.

BAYAT YUMURTA NASIL ANLAŞILIR?

Yumurtanın bayat mı taze mi olup olmadığını anlamak için yapabileceğiniz en basit test: Su testi. Bu uygulamada yumurtayı kırmaya gerek kalmıyor. Haşlamadan önce bakıp değerlendirmek isteyenler için en ideal yöntem. 

Bayat yumurta testi için yumurtanın sığabileceği bir bardak alın. İçini soğuk suyla doldurun. Eğer yumurta bardağın dibine batıyorsa taze, suyun üzerine çıkıyorsa bayat demektir. Bardağın orta kısmında bir yerde kalıyorsa son kullanma tarihi yakınlaşmış olabilir. 

Yumurtanın taze olduğunu anlamak için ses testi de yapabilirsiniz.  Eğer yumurtadan ses gelmiyorsa bu, yumurtanızın taze olduğu anlamına gelir, gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...