Eski Japonya İmparatoru Akihito 88 yaşına girdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eski Japonya İmparatoru Akihito 88 yaşına girdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

2019 yılında tahtı ileri yaşını gerekçe göstererek kendi isteğiyle oğluna bırakan Japonya eski imparatoru Akihito, 88 yaşına girerek en uzun yaşayan Japonya imparatoru unvanını elde etti.

200 yılı aşkın süreden bu yana hayattayken tahtı kendi isteğiyle devreden ilk imparator olarak tarihe geçen, Japonya'nın eski imparatoru Akihito, 88 yaşına girmesinin ardından Japonya İmparatorluk Sarayı Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Akihito'nun en uzun yaşayan Japonya imparatoru unvanını elde ettiği bildirildi.

Eski Japonya İmparatoru Akihito 88 yaşına girdi2019 yılında tahtı ilerleyen yaşını gerekçe göstererek oğlu mevcut imparator Naruhito'ya devreden Akihito, 200 yılı aşkın süreden bu yana hayattayken tahtı kendi isteğiyle devreden ilk imparator olarak tarihe geçmişti.

Covid-19 salgını nedeniyle, haftada iki kez İmparatorluk Sarayı içindeki bir biyoloji araştırma enstitüsünde kaya balıkları hakkında araştırma yapmak ve İmparatorluk Sarayı Hastanesini ziyaret etmek dışında dışarı çıkmaktan kaçındığı kaydedilen Akihito'nun, Covid-19 salgını ve doğal afetler konusunda da düzenli olarak bilgilendirildiği bildirildi.

SABAH YÜRÜYÜŞLERİNİ İHMAL ETMİYOR

Eşiyle sabah yürüyüşleri yapmayı ihmal etmeyen Akihito'nun, akşam yürüyüşlerinde ise saray yakınındaki apartmanlarda yaşayan sakinleri selamladığı biliniyor. Akihito, akşam yemeklerinden sonra ise yurt dışı ziyaretlerinin fotoğraf albümlerini inceleyerek zaman geçiriyor.

TAHTI KENDİ İSTEĞİYLE DEVREDEN İLK İMPARATOR

2019 yılında tahtı ilerleyen yaşını gerekçe göstererek oğlu mevcut imparator Naruhito'ya devreden Akihito, 200 yılı aşkın süreden bu yana hayattayken tahtı kendi isteğiyle devreden ilk imparator olarak tarihe geçmişti. Tahtı devretmesinin ardından "büyük imparator" anlamına gelen "Joko" unvanını alan Akihito öncesinde ise en uzun yaşayan imparatorun 87 yaşında yaşamını yitiren Hirohito olduğu biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...