ABD'de 100 milyon kişi tehlikede! Sıcaklıklar 45 dereceyi geçebilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de 100 milyon kişi tehlikede! Sıcaklıklar 45 dereceyi geçebilir

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de hava sıcaklıkları giderek artıyor. Uzmanlar, sıcaklıklar sebebiyle 100 milyon kişinin tehlikede olduğunu açıkladı.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi’nden korkutan bir açıklama geldi. Servis, hava sıcaklıklarının ülkenin orta bölgesinde çarşambaya kadar 100'den fazla şehirde rekorları zorlayabileceği tahmininde bulundu. Bu şehirlerde yaşayan yaklaşık 100 milyon insanın sıcaklıklardan etkilenebileceği kaydedildi.

"YAŞLILAR SOKAĞA ÇIKMASIN"

Sıcaklıkların yer yer 45 dereceyi geçebileceği aktarıldı. Bu sebeple yaşlı kesimin tedbir alması, gerekmedikçe sokağa çıkmaması istendi.

"KASIRGALAR YAŞANABİLİR"

Hızla yükselen sıcaklıkların, haftanın ilk günlerinde ABD'nin orta bölgelerinde şiddetli bir fırtınaya sebep olabileceği, hatta Chicago, Detroit, Cleveland ve Pittsburg bölgelerinde kasırgaya dönüşebileceği ihtimaline dikkat çekildi.

"SICAKLIKLARIN SEBEBİ İNSAN"

Doğuya doğru ilerleyen sıcak hava dalgasının gelecek hafta boyunca etkisini sürdüreceğine, sıcaklıkların insan kaynaklı iklim değişikliği sebebiyle mevsim normallerinin üzerinde ve daha uzun süreceğine işaret edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...