ABD'de korkutan gelişme: Vakalar %47 arttı

Düzenleyen:
ABD'de korkutan gelişme: Vakalar %47 arttı

DÜNYA Haberleri

ABD'de Covid-19 aşılamalarında görülen düşüş pahalıya patladı. Ülkede son bir haftada vakalar neredeyse iki katına çıktı.

Covid-19’dan en ağır darbeyi alan ülke olan ABD’de vakalar yine patladı.ABD’de son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 19 bin 455’lere ulaştı. Bu bir önceki haftaya kıyasla yüzde 47 artış anlamına gelirken sağlık uzmanı Johathan Reiner, Florida, Louisiana, Arkansas, Missouri ve Nevada eyaletlerinin salgının merkezi hâline geldiğine işaret etti. Reiner “Missouri gibi yerlerde acil bakım üniteleri ağzına kadar dolu, buralarda şaşırtıcı miktarda ölümler görebiliriz" dedi.

“HASTALARIN YÜZDE 91’İ SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI” 

Missouri Springfield'teki Mercy Hastanesinde çalışan Dr. Howard Jarvis de, yaşları 20 ile 40 arasında değişen Covid-19 hastalarının yüzde 91'nin solunum cihazına bağlı olduğunu aktardı. Jarvis, geçen yıl vakaların tavan yaptığı dönemde bile bu oranın yüzde 40 ila 50 olduğuna dikkat çekti.

“AŞI OLMADIKLARI İÇİN YÜZLERİNDEKİ PİŞMANLIĞI GÖREBİLİYORUM”

Jarvis, yoğun bakıma kaldırılan hastaların neredeyse tamamının Covid-19 aşısı yaptırmayan kişilerden oluştuğunun altını çizerek "Bu hastalar arasındaki mutlak ortak payda bu. Aşılanmadıkları için yüzlerindeki pişmanlığı görebiliyorum" ifadelerini kullandı.

“ÖLENLERİN YÜZDE 99’U AŞILANMAMIŞ KİŞİLER”

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, geçen hafta yaptığı açıklamada, haziranda ülke genelindeki Covid-19 ölümlerinin yüzde 99'undan fazlasının aşılanmamış kişiler arasında olduğunu belirtmişti.

AŞILAMA YÜZDE 88 AZALDI

CDC kayıtlarına göre geçen hafta günde ortalama 246 bin kişinin Covid-19 aşısı yaptırdığı belirtildi. Aşılamanın en hızlı olduğu nisan ayına kıyasla bunun yüzde 88 azalma anlamına geldiği kaydedildi.

DELTA VARYANTI ETKİSİ

CBS'e konuşan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, "Gerçekten daha fazla insanın aşılanmasına ihtiyacımız var. Delta varyantına karşı tek korunaklı çözüm bu" uyarısında bulundu. Delta varyantının daha bulaşıcı olduğu ve ülkede en baskın virüs türü hâline geldiğine dikkat çeken Fauci, ABD'de her iki doz aşılama yaptıranların oranının yüzde 48 civarında olduğunu, Alabama, Arkansas, Louisiana, Wyoming ve Mississippi gibi eyaletlerde ise bu oranın hâlâ yüzde 35'in altında kaldığını aktardı.Fauci "Bu bir ölüm kalım meselesi. 600 binden fazla Amerikalıyı kaybettik ve hâlâ kaybediyoruz. Bu ciddi bir durum" diye konuştu.

PFIZER: AŞIMIZI DELTA’YA KARŞI GÜNCELLEDİK

Öte yandan, ABD ilaç firması Pfizer sözcülüğünden yapılan açıklamada, şirket yetkililerinin, destekleyici Covid-19 aşısına ihtiyaç olup olmadığı konusunda bu akşam ABD hükümeti yetkililerine brifing vereceği kaydedildi.

Pfizer, 9 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Alman ortağı BioNTech ile ürettiği Covid-19 aşısının, salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak Covid-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz uygulaması için FDA'ya başvuru yapacağını duyurmuştu. Açıklamada, mevcut aşının, Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantına karşı güncellendiği belirtilerek, ikinci dozun ardından 12 ay içinde uygulanması için izin isteneceği kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...