Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Almanya istihbaratı uyardı! "Putin, toplumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyor"

Almanya istihbaratı uyardı!
Fotoğraf Başlığı Almanya istihbarati uyardi! "Putin, toplumu istikrarsizlastirmaya çalisiyor"

Almanya Askeri İstihbarat Servisi, Rusya'nın casusluk ve sabotaj faaliyetlerinde bu yıl keskin bir artış yaşandığını ve özellikle Alman donanmasına yönelik saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı. Rusya'nın, internet üzerinden haberleri olmadan kişileri devşirerek Avrupa genelinde hibrit operasyonlar yürüttüğü belirtildi.

Kaydet
a- | +A

Almanya Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Martina Rosenberg, Rusya’nın Alman toplumunu istikrarsızlaştırmaya yönelik girişimlerinin bu yıl önemli ölçüde arttığını açıkladı.

Almanya istihbaratı uyardı!
Başlık ResmiAlmanya istihbaratı uyardı! "Putin, toplumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyor" - 1. Resim


ALMAN TOPLUMUNA RUS UYARISI

Politico'nun haberine göre, Alman basın ajansı DPA’ya konuşan Rosenberg, “Casusluk ve hibrit yöntemlerde keskin bir artıştan söz ediyoruz. Yöntemler daha kitlesel ve daha saldırgan hale geldi” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
AZAL uçağı saldırısında flaş gelişme: Rus subayın fotoğrafı basına sızdı, Azerbaycan
HABER

AZAL uçağı saldırısında flaş gelişme: Rus subayın fotoğrafı basına sızdı, Azerbaycan'dan Putin’e uluslararası dava hamlesi!

Kremlin, Trump-Putin görüşmesi için tarih verdi! "Pekin
HABER

Kremlin, Trump-Putin görüşmesi için tarih verdi! "Pekin'de bir araya gelebilirler"

Yılın ilk yarısında Rusya bağlantılı olduğu şüphesiyle incelenen vakaların sayısının iki katına çıktığını belirten Rosenberg, Almanya’nın NATO birlik hareketlerinin lojistik merkezi ve aktif bir NATO ortağı olması sebebiyle her zaman yabancı istihbarat servislerinin radarında olduğunu vurguladı.

Almanya istihbaratı uyardı!
Başlık ResmiAlmanya istihbaratı uyardı! "Putin, toplumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyor" - 2. Resim


"DONANMA DA HEDEFTE"

Son dönemde Alman donanmasına ait gemilerde sabotaj faaliyetleri yaşandığı da bildirildi. Bu eylemler arasında kesilmiş kablolar, içme suyuna karıştırılan yağ ve tahrip edilmiş tahrik sistemlerine rastlandığı belirtildi.

Rosenberg, Rusya’nın gizli operasyonlarının Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik başlattığı geniş çaplı işgalden önce de Almanya’da görüldüğünü hatırlattı. 2021 yılında, bir Gürcistan vatandaşının Berlin’de öldürülmesiyle bağlantılı olarak iki Rus diplomat sınır dışı edilmişti.

Rus istihbaratının, sosyal medya ve internet üzerinden çoğu zaman nihai amaçtan habersiz kişileri devşirdiği bildirildi. Bu kapsamda, Mart 2024’te Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki bir IKEA mağazasında patlamaya neden olan Ukraynalı bir gencin de bu yöntemle kullanıldığı ifade edildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.