Beyaz Saray'dan Netanyahu'ya 'Refah' resti: Felaket olur!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beyaz Saray'dan Netanyahu'ya 'Refah' resti: Felaket olur!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Refah'a yönelik olası operasyonuna Beyaz Saray'dan da tepki geldi. Netanyahu hükümeti Refah'ta sivillere yönelik yeni bir katliam hazırlığına girerken, Beyaz Saray böyle bir askeri operasyonun felaket olacağını ve bunu desteklemeyeceklerini bildirdi.

İsrail-Hamas çatışmasında 5 ay geride kalırken, ateşkes umutları dün İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu'nun Refah'a saldırı emri vermesi ile son buldu.

Gazze'de insani kriz giderek derinleşirken, Netanyahu'nun Refah'a yönelik operasyon sinyaline Beyaz Saray'dan da sert tepki geldi.

"FELAKET OLUR"

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Bu insanlara yönelik askeri operasyon bir felaket olur ve bu bizim destekleyeceğimiz bir şey değil." denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de, ABD'nin Refah'a yapılacak askeri operasyonunu desteklemeyeceğini söyledi.

Patel, "1 milyon insanın barındığı bir bölgede plansız ve çok az düşünülmüş bir şekilde böyle bir operasyon düzenlemek felaket olur" ifadelerini kullanarak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın son ziyaretinde Netanyahu'ya bunu açıkça ifade ettiğini söyledi.

Refah'taki yerinden edilmiş 1 milyondan fazla insanın nereye gidebilecekleri sorusuna ise Patel, "Bunlar İsraillilerin cevaplaması gerektiğine inandığımız meşru sorulardır" dedi.

BM'DEN DE UYARI GELDİ

İsrail'in Refah kentine 'kara saldırısı' sinyaline Birleşmiş Milletler'den bir uyarı gelmiş, BM Genel Sekreteri Guterres "Halihazırda mevcut olan insani kabusu çok ciddi bir şekilde büyütür ve tarifsiz bölgesel sonuçlar doğurur" ifadelerini kaydetmişti. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...