BM'den İsrail'e 'Refah' uyarısı: Tarifsiz sonuçlar doğurur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM'den İsrail'e 'Refah' uyarısı: Tarifsiz sonuçlar doğurur

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'nin güneyinde sivillerin sığındığı Refah kentine 'kara saldırısı' sinyali vermesinin ardından Birleşmiş Milletler'den kritik açıklama geldi. BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'i uyararak "Halihazırda mevcut olan insani kabusu çok ciddi bir şekilde büyütür ve tarifsiz bölgesel sonuçlar doğurur" ifadelerini kaydetti.

Gazze'de neredeyse 'soykırım'a varan sivil katliamlar gerçekleştiren İsrail ordusu gözünü bölgenin en güneyinde bulunan ve yerinden edilen Filistinli sivillerin sığındığı Refah kentine dikti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Mısır sınırındaki Refah kentine de kara saldırısı başlatacaklarının işaretini verdi.

İsrail'in Refah'a saldırma hazırlığı ile ilgili konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, insani krizin katlanacağına dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"İsrail'in Refah'a yöneleceğine ilişkin haberlerden derin endişe duyuyorum. Yüz binlerce Filistinli çaresizce güvenlik arayışında buraya sıkışmış durumda. (Böyle bir hareket) Halihazırda mevcut olan insani kabusu çok ciddi bir şekilde büyütür ve tarifsiz bölgesel sonuçlar doğurur." 

BM'den İsrail'e 'Refah' uyarısı: Tarifsiz sonuçlar doğurur
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres

'ACİL ATEŞKES' ÇAĞRISI

Guterres, "Gazze'de artık acilen insani ateşkes sağlanmalı ve tüm esirler koşulsuz olarak serbest bırakılmalı." diyerek bunun hızlı şekilde BM kararları, uluslararası hukuk ve daha önceki anlaşmalar uyarınca iki devletli çözümle sonuçlanması gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...