Bir torba un için gözyaşı! İsrail Gazze'yi açlığa mahkum ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir torba un için gözyaşı! İsrail Gazze'yi açlığa mahkum ediyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusunun saldırılarının hedefi olan Gazze Şeridi’ndeki yaklaşık 2,3 milyon Filistinli, bir yandan da açlıkla mücadele etmeye çalışıyor.  Başta kuzey bölgeleri olmak üzere İsrail’in kıtlığa sürüklediği Gazze’de özellikle un ve temel gıdalara ulaşım oldukça zor.

Kıtlığın pençesindeki bölge halkı, hayatta kalabilmek için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek mecburiyetinde kalıyor. Bölgeden gelen görüntüler, Gazze’de bir torba unun Filistinliler için ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu gözler önüne seriyor.

Bir torba un için gözyaşı! İsrail Gazze'yi açlığa mahkum ediyor

Sosyal medyada yer alan görüntüye göre Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’nin kuzeyinde un dağıttı. Ailesine götürmek amacıyla bir torba un alan Filistinli, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Aldığı unla ailesinin yanına gitmek üzere ayrılan Filistinli, sevincinden tekbir getirdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
***30 Ocak 2024 09:33

musluman lıderler bu karelerı goruyormu.ben musluman olarak onurumun kırıldıgını dusunuyorum.muslumanlar bu kadar acız ve vurdumduymaz olamazlar.hanı komsum acken tok yatan bızden degıldı.bırak ac yatmayı,ınsanlar dogranıyorda musluman lıderler bakıyor.ses cıkarmıyor.allah bunun hesabını sorar.ozellıkle suudıler ve ıranlılar cok sessız kaldı.

Sonraki Haber Yükleniyor...