Bu utanç hepimize yeter! Gazze'de çocuklar açlıktan ölmemek için hayvan yemi yemeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

İsrail gıda ve yardım girişini engelleyerek açlığa mahkum ettiği Gazze'de çocuklar, hayatta kalmak için hayvan yemlerini yemeye başladılar.

İsrail'in tonlarca bombalarından hayatını kurtarabilenler bu defa işgalcilerin gıda ve ilaç ambargosunda hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze'den gelen görüntülerde çocukların açlıktan ölmemek için hayvan yemi yediği görüldü.

İSRAİL GIDA GİRİŞİNİ ENGELLİYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinliler, un bulamadıkları için ekmek yapmak amacıyla hayvan yemlerini öğütmeye başladı.

Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 3,5 ayı aşkın süredir İsrail saldırılarının hedefinde.

İsrail'in bölgeyi işgal etmesi nedeniyle Gazze'nin kuzeyine neredeyse hiç insani yardım ulaştırılamadı. Bu nedenle bölgede kalan Filistinliler gıdaya ulaşmakta zorlanıyor.

Bölgedeki en büyük ihtiyaçsa şüphesiz un. Gazze'nin kuzeyinde yaşayan ve yaşam mücadelesi veren Filistinliler un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...