“Çifte vatandaşlığın kaldırılmasını” isteyen Belçikalı Bakana tokat gibi cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
“Çifte vatandaşlığın kaldırılmasını” isteyen Belçikalı Bakana tokat gibi cevap

DÜNYA Haberleri

Yurt dışı oylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gösterilen destek karşısında şaşkına dönen Belçika Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir “çifte vatandaşlık kaldırılsın” çağrısı yaptı. Bu skandal çağrıya cevap Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yurt dışında yaşayan gurbetçi seçmenler yoğun ilgi gösterdi.

Avrupa ülkelerinden olan Belçika da seçime yüksek katılım gösterdi.

Belçika’da yaşayan gurbetçi seçmenlerin %72,3’ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklerken, %24,6 oranında oy CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullanıldı.

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise %2,1 oy aldı.

BELÇİKALI BAKANDAN SKANDAL ÇAĞRI

Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir "çifte vatandaşlığı kaldırma veya oy hakkı tanımayan sembolik bir forma indirgeme" çağrısında bulundu.

Demir, “Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye'de olduğundan çok daha popüler. %72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan'a oy vermeyi imkansız kılmaktır” ifadelerini kullandı.

“Çifte vatandaşlığın kaldırılmasını” isteyen Belçikalı Bakana tokat gibi cevap

"İZAN VE ÖLÇÜYÜ KAYBETTİLER"

Demir’in skandal açıklamalarına cevap Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kalın, “Cumhurbaşkanı'mıza oy verdiği için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler” dedi.

Takdiri size bırakıyorum diyen Kalın, “Bunu bir AB ülkesinde bakan olmuş bir kişi söylüyor. Buna en güzel cevabı yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız verecektir” diyerek tepkisini gösterdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...