Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yılın ardından Mısır'a yaptığı ilk ziyaret dünya basınında da geniş yer buldu. Uluslararası haber ajansları ziyareti "Bölge açısından bir dönüm noktası", "Tarihi el sıkışma", "İki bölgesel güç arasında büyük adım", "Kazan-kazan politikası" başlıklarıyla servis etti.

Erdoğan'ın 12 yıllık bir aranın ardından bugün Mısır'a yaptığı resmi ziyaret dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

Uluslararası haber ajansları Erdoğan'ın Kahire'ye inmesini 'son dakika' başlığıyla duyururken, Yunanistan basını gelişmelerin Atina'da endişeleri artırdığını yazdı.

'KAHİRE - ATİNA ORTAKLIĞI YOK OLMA TEHLİKESİ ALTINDA'

Yunanistan merkezli Pentapostagma'da yer alan haberde, Türkiye'nin, Mısır ile "drone diplomasisi" yürüttüğü ve Doğu Akdeniz'de Mısır ile Yunanistan arasında kurulan ortaklığın "yok olma" tehlikesiyle karşı karşıya olduğu yazıldı. İttifakın bozulması halinde de Girit Adası'nın güneyinde yer alan ve Libya ile ilan edilen MEB konusunda "serbestlik" ortaya çıkacağı, Mısır ile Türkiye arasında benzer bir mutabakata varılabileceği ifade edildi.

Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

KATHİMERİNİ: TÜRKİYE MISIR'A SİHA SATABİLİR

Kathimerini gazetesi ise "İki bölgesel güç arasındaki bağların yeniden inşasında büyük adım." yorumuyla verdiği haberinde Türkiye'nin, Mısır'a silahlı insansız hava araçları (SİHA) satabileceğini yazdı.

Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

REUTERS: GAZZE VE MISIR'LA İŞ BİRLİĞİ KONUSU

Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretini "Erdoğan, Türkiye'nin Gazze konusunda Mısır'la iş birliğine hazır olduğunu söyledi" başlığıyla okuyucularıyla buluşturdu.

Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

MİDDLE EAST EYE: İLİŞKİLERDE BÜYÜK İYİLEŞME

Londra merkezli Middle East Eye, ilişkilerde "büyük bir iyileşmenin" olduğunu vurguladı. Bunun işareti olarak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, geçen hafta Türkiye'nin Mısır'a insansız hava aracı (İHA satabileceğini söylemesi gösterildi.

Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

ARAB NEWS: YENİ BİR İTTİFAK FIRSATI

Suudi Arabistan merkezli Arab News, Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde Gazze meselesinin odak noktalarından birini oluşturduğunu aktardı. Haberde, Mısır ve Türkiye'den "iki bölgesel güç" şeklinde söz edildi.

Erdoğan'ın Mısır ziyareti dünya basınında

ANT 1: 'KAZAN-KAZAN' POLİTİKASI

ANT 1 televizyonu da son dönemde Doğu Akdeniz'de Türk ve Mısırlı yetkililer arasında önemli çalışmalar yürütüldüğü bilgisini paylaştı. Erdoğan ile Sisi arasındaki görüşmede, Doğu Akdeniz'e ilişkin "kazan-kazan" politikasının önemli bir yer tutacağının altı çizildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...