Fas asıllı Müslüman yazar Fransa'da tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fas asıllı Müslüman yazar Fransa'da tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Daha önce küresel ısınmaya dikkati çekmek ve geçmişte aylar süren hac yolculuğunu yaşatmak için bisikletiyle Paris'ten Mekke'ye giden Fas asıllı Müslüman siyaset bilimci ve yazar Ennasri Fransa'da tutuklandı.

Fransa'da Fas asıllı Müslüman siyaset bilimci ve yazar Nabil Ennasri'nin, nüfuz ticareti ve yolsuzluk şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

YOLSUZLUK SUÇLAMASI

France Info'nun haberine göre, Ulusal Mali Savcılık Ofisinin (PNF) talimatıyla Ennasri ve Jean-Pierre Duthion, lobicilik ve yolsuzluk suçlamalarıyla gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi.

Sorgu Hakimliğine ifade veren iki zanlıdan Ennasri hakkında gözaltı kararı verilirken, Duthion adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yabancı ülkeler adına lobicilik ve nüfuz ticareti yapmakla suçlanan ikili ayrıca yolsuzluk ve kara para aklamakla itham ediliyor.

"SUÇLAMALAR ASILSIZ"

Zanlılardan Duthion'un avukatları Robin Binsard ve Guillaume Martine, müvekkillerine yöneltilen suçlamalarının asılsız olduğunu belirtirken, Ennasri'nin avukatı Yassine Bouzrou, müvekkilinin şu an susma hakkını kullandığını aktardı.

TÜRKİYE'YE DE GELMİŞTİ

Fas asıllı Fransız yazar Nabil Ennasri, küresel ısınmaya dikkati çekmek ve geçmişte aylar süren hac yolculuğunu yaşatmak amacıyla Paris'ten bisikletle Mekke'ye doğru başlattığı yolculuğunun bir kısmını Türkiye sınırları içerisinde sürdürmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...