CANLI ANLATIM

Gazze son durum... İsrail Nusayrat kampını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze, İsrail, Abd, Haber

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

Can kaybının 35.386'ya yükseldiği Gazze'den acı haberler gelmeye devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Kampı'nda bir yerleşim alanına şiddetli hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın en az 20 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. İşte Gazze'den son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • 'İSRAİL 3 BİN YARDIM TIRININ GAZZE'YE GİRİŞİNİ ENGELLEDİ'
  • İSRAİL 8 BİN 775 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI
  • İSRAİL GECE BOYUNCA SALDIRDI: 40 ÖLÜ
  • NUSAYRAT KAMPI'NA SALDIRI: EN AZ 20 ÖLÜ
  • NETANYAHU'DAN SAVAŞ KABİNESİ ÜYESİ GANTZ'A TEPKİ
  • GAZZE'DE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI GÖRÜNTÜLENDİ
  • ABD, GAZZE'DEKİ SAHİLE LİMANI DEMİRLEDİ
  • İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ ÜYESİ GANTZ, NETANYAHU'YU HÜKÜMETTEN ÇEKİLMEKLE TEHDİT ETTİ
  • BM: GAZZE'YE KARA SINIRLARININ AÇILMAMASI İNSANİ FELAKETİN SÜRMESİNE NEDEN OLUYOR
  • İNSANİ YARDIM TIRLARI, ABD TARAFINDAN KURULAN GEÇİCİ LİMANDAN GAZZE'YE GİRDİ

19.05.2024 13:00

'İSRAİL 3 BİN YARDIM TIRININ GAZZE'YE GİRİŞİNİ ENGELLEDİ'

Hükümete bağlı Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmaya devam etmesiyle başta kuzey bölgeleri olmak üzere Gazze'de kıtlığın yeniden baş gösterdiği belirtildi. İki sınır kapısının 13 gün üst üste kapalı tutulmasıyla yardımlardan oluşan 3 bin tırın Gazze'ye girişinin İsrail tarafından engellediği belirtilen açıklamada, 690 hasta ve yaralının tedavi için yurt dışına çıkmasının da engellendiği aktarıldı.

Açıklamada, sınır kapılarının kapalı durmasının var olan derin insani krizi ikiye katladığına dikkat çekilerek, "ABD yönetimi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum soykırımın önlenmesi konusunda üzerlerine düşen rolü yerine getirmedi, Aksine işgale soykırım suçunun devam etmesi için yeşil ışık yaktı. Açlık ve kuşatma politikaları, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk kurallarını açıkça ihlal ediyor. Soykırım savaşının devamından işgalci İsrail'i, ABD yönetimini, Avrupa Birliği'ni ve uluslararası toplumu tamamen sorumlu tutuyoruz." denildi.

Açıklamada, özgür dünyanın tüm ülkeleri ile uluslararası kuruluşlara, sekiz aydır devam eden bu katliamın durması için İsrail'e baskı yapılması, daha büyük insani felaketler yaşanmadan da geçişlerin açılması için sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.


19.05.2024 12:00

İSRAİL 8 BİN 775 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin son iki günde işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria'nın Tulkerim, Nablus, Ramallah ve Beytüllahim kentlerine düzenlediği baskınlarda aralarında gazeteci, çocuk ve eski tutukluların da bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye şiddetli saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 8 bin 775'e ulaştığı kaydedildi. Söz konusu istatistik, 7 Ekim’den bu yana süren gözaltılar ve daha sonra serbest bırakılanları kapsıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.


19.05.2024 11:30

🔴İSRAİL GECE BOYUNCA SALDIRDI: 40 ÖLÜ

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun gece boyunca hava ve karadan Gazze'nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği 3 katliamda çoğu çocuk ve kadın 40'tan fazla kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

İsrail'in insansız hava aracıyla (İHA) Gazze kent merkezine düzenlediği saldırıda Gazze Şeridi Merkezi Kentler Soruşturma Müdürü Zahir Hamid el-Huli ile yardımcısı Cihad el-Humeydi de hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, İsrail topçularının Nusayrat, Bureyc ve Cibaliya kampları ile Beyt Lahiya, Refah ve Gazze kentlerine yoğun saldırlar düzenlediğini aktardı.

İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bir kısmının Kemal Advan Hastanesi'ne getirildiği ancak enkaz altında halen cesetlerin bulunduğu belirtildi.


19.05.2024 06:30

🔴NUSAYRAT KAMPI'NA SALDIRI: EN AZ 20 ÖLÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Nusayrat Kampı'nda bir yerleşim alanına şiddetli hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın en az 20 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Sağlık kaynakları, saldırıdan sonraki ilk saatlerde ambulans ve sivil savunma ekiplerinin 20 kişinin cansız bedenine ulaştığını, enkaz altında kalanların çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Gazze son durum... İsrail Nusayrat kampını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim


19.05.2024 05:00

NETANYAHU'DAN SAVAŞ KABİNESİ ÜYESİ GANTZ'A TEPKİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’ın Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin plan onaylanmazsa partisinin hükümetten çekileceğine yönelik açıklamasına tepki göstererek, sunduğu şartların “İsrail’in yenilgisi anlamına geldiğini” öne sürdü.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, Gantz’ın hükümetten çekilme tehdidinde bulunduğu açıklamasına cevap verdi.

Başbakan Netanyahu, Gantz’ın öne sürdüğü şartların İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sona ermesi, İsrail’in yenilgisi, esirlerin çoğunun terk edilmesi ve “Hamas’ın sağlam kalması ve bir Filistin Devleti'nin kurulması” anlamlarına geldiğini savundu.


19.05.2024 03:40

GAZZE'DE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI GÖRÜNTÜLENDİ

İsrail ordusunun Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılar devam ederken Gazze semalarında insansız hava araçları görüntülendi.

Gazze son durum... İsrail Nusayrat kampını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim


19.05.2024 02:35

ABD, GAZZE'DEKİ SAHİLE LİMANI DEMİRLEDİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde insani yardım için kurulan geçici liman tamamlandı. ABD, Gazze'deki sahile limanı demirledi.

Gazze son durum... İsrail Nusayrat kampını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 3. Resim


19.05.2024 01:30

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ ÜYESİ GANTZ, NETANYAHU'YU HÜKÜMETTEN ÇEKİLMEKLE TEHDİT ETTİ

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran'a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulundu.

Gantz, düzenlediği basın toplantısında, Netanyahu'nun Gazze saldırılarındaki tutumunu eleştirdi.

Netanyahu'ya seslenen Gantz, "İsrailli esirlerin geri getirilmesi", "Gazze'deki Hamas yönetiminin devrilerek buranın askerden arındırılması", "Gazze'de ortak bir ABD, Avrupa, Arap ve Filistin yönetiminin kurulması", "tahliye edilen kuzeydeki İsraillilerin evlerine geri getirilmesi" ve "Suudi Arabistan ile normalleşmenin desteklenmesi" taleplerinde bulundu.

Gantz, Gazze'nin İsrail saldırıları sonrasındaki idaresine ilişkin bir planın 8 Haziran'a kadar onaylanmaması halinde liderliğini yaptığı Ulusal Birlik Partisinin hükümetten çekileceğini söyledi.


19.05.2024 01:00

BM: GAZZE'YE KARA SINIRLARININ AÇILMAMASI İNSANİ FELAKETİN SÜRMESİNE NEDEN OLUYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının açılmaması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanmamasının, insani felaketin sürmesine neden olduğunu belirtti.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yalnızca 33 tırın ulaştığını ifade ederek, bunun toplu yerinden edilmeler ve artan insani ihtiyaçlar gölgesinde çok düşük bir rakam olduğuna işaret etti.

Lazzarini, Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının açılmaması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanmamasının, insani felaketin sürmesine neden olduğunu vurguladı.

Gazze'deki sivillerin güvenli bölgelere gidebileceği iddialarının yalan olduğunu belirten Lazzarini, "Gazze'de güvenli bölge yok, güvenli bir yer yok, kimse güvende değil." ifadesini kullandı.

Lazzarini, İsrail'in Refah'a saldırıları nedeniyle 800 bin kişinin, yani Refah'ın nüfusunun yaklaşık yarısının yeniden göç etmek zorunda olduğunu bildirdi.


19.05.2024 00:15

İNSANİ YARDIM TIRLARI, ABD TARAFINDAN KURULAN GEÇİCİ LİMANDAN GAZZE'YE GİRDİ

İnsani yardım taşıyan tırlar, Gazze Şeridi'ndeki el-Beyder bölgesinde ABD tarafından kurulan geçici limandan kente girdi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...