CANLI ANLATIM

Gazze ve Refah'ta son durum... İsrail'den Cibaliye Kampı'nı bir kez daha vurdu! Ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

İsrail'in saldırıları altındaki Gazze ve Refah'tan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'nı, Zeytun ve Zevaida bölgesini bir kez daha vurdu. Saldırıda aralarında beklerinde olduğu çok sayıda Filistinli öldü, birçoğu yaralandı. İşte Gazze ve Refah'tan son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • ARALARINDA BEBEKLER DE VAR! 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİT
  • GAZ VE UN SIKINTISI SEBEBİYLE FIRINLAR ÇALIŞMIYOR
  • İSRAİL'İN SINIR KAPILARINI KAPATMASI FELAKETE YOL AÇACAK
  • GECE BOYU SALDIRILARDA 23 FİLİSTİNLİ ŞEHİT
  • DEYR BELAH'TA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT
  • İSRAİL CİBALİYE VE ZEYTUN'U VURDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR
  • İSRAİL'İN ASKER KAYBI ARTIYOR
  • KASSAM TUGAYLARI İSRAİL'E AİT TANKI VURDU
  • İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT 5 EVİ YIKTI
  • CAN KAYBI 35 BİN 34'E ULAŞTI
  • BM'DEN REFAH AÇIKLAMASI
  • REFAH'TAN 300 BİN KİŞİNİN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDIĞI TAHMİN EDİLİYOR
  • 'HAMAS REHİNELERİ SERBEST BIRAKSA YARIN ATEŞKES OLURDU'
  • BORRELL'DEN AÇIKLAMA: SİVİLLERİ GÜVENLİ OLMAYAN BÖLGELERE ZORLAMAK...
  • HAMAS: İSRAİL GAZZE'DEKİ SALDIRILARINI GENİŞLETEREK SOYKIRIMDA ISRARCI
  • İSRAİL'DEN BİR SALDIRI DAHA: 23 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
  • İSRAİL ORDUSU CİBALİYE KAMPI'NI 'HALI BOMBARDIMANI' İLE VURDU!
  • "İSRAİL, GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ HASTANELERİ TOPLU MEZARLARA DÖNÜŞTÜRDÜ"

12.05.2024 23:52

ARALARINDA BEBEKLER DE VAR! 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİT

İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerindeki El Zevaida bölgesine düzenlediği saldırıda aralarında bebeklerin de olduğu 4 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlar Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.


12.05.2024 21:00

GAZ VE UN SIKINTISI SEBEBİYLE FIRINLAR ÇALIŞMIYOR

Gazze Şeridi’ndeki fırınların çoğu pişirme gazı veya yakıt sıkıntısı nedeniyle kapandı. Filistinliler, sınırlı sayıda çalışan fırınların önünde ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Gazze'de ekmek yapan fırıncılar gaz sıkıntısı ile sınırlı sayıda ekmek çıkartabildiklerini, gaz ve un bulabilmek için ise yüksek paralar ödüyor.


12.05.2024 20:30

İSRAİL'İN SINIR KAPILARINI KAPATMASI FELAKETE YOL AÇACAK

Gazze'deki Filistin Hükümeti, İsrail'in Refah ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarını kapatması nedeniyle Gazze Şeridi’nde yeni bir insani felaket yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, yaptığı yazılı açıklamada, "Nazi işgal ordusu, Refah şehrine yönelik kara işgaline başladığından bu yana, altıncı gününde Refah sınır kapısını işgal etmeye ve kapatmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.


12.05.2024 20:00

GECE BOYU SALDIRILARDA 23 FİLİSTİNLİ ŞEHİT

İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentine düzenlediği saldırı sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Filistinlinin naaşı, Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

İsrail ordusunun, işgal ve abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve güneyinde gece düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 Filistinli hayatını kaybetti.


12.05.2024 19:30

DEYR BELAH'TA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT

Gazze'nin Deyr Balah kentindeki bir eve düzenlenen saldırı sonucu 4 kişi öldü, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıda yaralananlar tedavi edilmek için en yakın hastanelere getirildi.

Gazze ve Refah'ta son durum... İsrail'den Cibaliye Kampı'nı bir kez daha vurdu! Ölü ve yaralı var - 1. Resim


12.05.2024 19:00

İSRAİL CİBALİYE VE ZEYTUN'U VURDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlediği saldırıları bugün de devam etti. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'na düzenlenen saldırılar sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Gazze ve Refah'ta son durum... İsrail'den Cibaliye Kampı'nı bir kez daha vurdu! Ölü ve yaralı var - 2. Resim

Zeytun Mahallesi'nde iki eve yönelik yapılan saldırıda ise 2 Filistinli şehit oldu. Aynı zamanda yaralıların olduğu bildirildi. 


12.05.2024 18:00

İSRAİL'İN ASKER KAYBI ARTIYOR

İsrail basını, 7 Ekim 2023’ten bu yana 1538 İsrailli asker ve sivilin hayatını kaybettiğini yazdı. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Gazze’ye saldırıların başladığı tarihten bu yana 716 asker ile 822 sivilin öldü. 


12.05.2024 17:00

KASSAM TUGAYLARI İSRAİL'E AİT TANKI VURDU

Hamas'ın silahlı kanadı, Cibaliye Mülteci Kampı'nın doğusunda İsrail askerlerini hedef aldıklarını duyurdu. Hamas'tan yapılan açıklamada İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, kampın doğusundaki İsrail askerlerini havan toplarıyla hedef aldığı aktarılan açıklamada, İsrail ordusuna ait Merkava tipi bir tankın Yasin-105 roketiyle vurulduğu, tankın alev aldığı, içindekilerin de öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.


12.05.2024 16:00

İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT 5 EVİ YIKTI

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3'ü yapım aşamasındaki 5 evi yıktı. 


12.05.2024 15:00

CAN KAYBI 35 BİN 34'E ULAŞTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 219 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'deki Filistinli sivillere karşı 8 katliam yaptığı aktarılan açıklamada, son bir gündeki saldırılarda ölen 63 kişinin cenazesi ile 114 yaralının hastanelere ulaştığı ifade edildi.

Hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulanan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den beri sürdürdüğü saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinli sayısının 35 bin 34, yaralananların sayısının 78 bin 755'e ulaştığı kaydedildi.


12.05.2024 11:15

BM'DEN REFAH AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırıların ve doğrudan işgal girişiminin "destansı" bir felaket riski taşıyacağı uyarısında bulundu. 


12.05.2024 10:50

REFAH'TAN 300 BİN KİŞİNİN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDIĞI TAHMİN EDİLİYOR

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'nın X hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin zorla ve insanlık dışı koşullarda yerinden edilmelerinin sürdüğü belirtildi.

Refah kentinden 300 bin Filistinlinin göç etmek zorunda kaldığının tahmin edildiğine dikkat çekilen açıklamada, Gazze'de gidilecek güvenli yer olmadığı hatırlatıldı.


12.05.2024 07:00

'HAMAS REHİNELERİ SERBEST BIRAKSA YARIN ATEŞKES OLURDU'

ABD Başkanı Joe Biden, Seattle dışında eski bir Microsoft yöneticisinin evinde düzenlenen bağış toplama etkinliğinde geçekleştirdiği konuşmada gündeme dair gelişmelere değindi. Gazze’de yaşananlara ilişkin konuşan Biden, “Hamas rehineleri serbest bıraksa yarın ateşkes olurdu” dedi. Yaklaşık 100 kişiye hitap eden Biden, “İsrail bunun Hamas'a bağlı olduğunu, eğer isterlerse yarın sona erdirebileceklerini söyledi. Yarın ateşkes olabilirdi” ifadelerini kullandı.


12.05.2024 06:20

BORRELL'DEN AÇIKLAMA: SİVİLLERİ GÜVENLİ OLMAYAN BÖLGELERE ZORLAMAK...

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, X hesabından İsrail'in kara saldırısı başlattığı Gazze'nin Refah bölgesi hakkında paylaşım yaptı.

İsrail'in uluslararası hukuka göre sivillerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu aktaran Borrell, "Sivilleri Refah'ın güvenli olmayan bölgelerine gitmeye zorlamak kabul edilemez." ifadesini kullandı.İsrail'e "Refah'a kara saldırısı yapmama" çağrısını yineleyen Borrell, "Bu zaten vahim olan insani krizi daha da kötüleştirecektir." değerlendirmesinde bulundu.


12.05.2024 03:00

HAMAS: İSRAİL GAZZE'DEKİ SALDIRILARINI GENİŞLETEREK SOYKIRIMDA ISRARCI

Hamas'tan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karadan ve havadan saldırılarını genişletmesinin ardından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde sivillere saldırılarını artırarak, bombardıman, katliam, tehcir ve altyapıyı yıkma aracılığıyla Filistin halkına karşı "soykırım savaşını" sürdürmekte ısrarcı olduğu belirtildi.

"İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı demeden sivillere karşı işlediği suçları tırmandırmasından, siyonist faşizmin suçlarına kılıf sağlayan ABD yönetiminin sorumlu olduğu" ifade edilen açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumdan, saldırılarına son vermesi için İsrail'e baskı yapması ve sivillere acil koruma sağlaması istendi.


12.05.2024 02.00

İSRAİL'DEN BİR SALDIRI DAHA: 23 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, işgal ve abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve güneyinde düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'nin Deyr Balah kentindeki bir eve düzenlenen saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.


12.05.2024 01:30

🔴İSRAİL ORDUSU CİBALİYE KAMPI'NI 'HALI BOMBARDIMANI' İLE VURDU!

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 218 gündür aralıksız devam ederken İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'na şiddetli hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda çok sayıda Filistinli ölürken, İsrail'in saldırıda 'halı bombardımanı' uyguladığı öğrenildi. Saldırı sonrasında çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı öğrenildi.

Gazze ve Refah'ta son durum... İsrail'den Cibaliye Kampı'nı 'halı bombardımanı' ile vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim

(Wikipedi'de yer alan bilgilere göre, halı bombardımanı, hedefteki bir arazinin her noktasına zarar vermek için kademeli olarak yapılan geniş bir alan bombardımanıdır. Bu ifade, bir halının zemini kaplaması gibi, bir alanı tamamen kaplayan patlamaların görüntüsünü çağrıştırır. Halı bombardımanı genellikle çok sayıda güdümsüz bomba atılarak gerçekleştirilir.)


12.05.2024 00:00

"İSRAİL, GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ HASTANELERİ TOPLU MEZARLARA DÖNÜŞTÜRDÜ"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Said Salah ile Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü Mahmud Basal, Şifa Hastanesi kompleksinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki hastanelerde işlediği suçlara ve bulunan toplu mezarlara ilişkin bilgi verdi.

İsrail'in yaklaşık 8 aydır suç işlemeye devam ettiğini söyleyen Salah, Şifa Hastanesinin acil servisi, diyaliz merkezi ve ameliyathane bölümünün olduğu yerde bulunan toplam 3 toplu mezarda 80 cesede ulaştıklarını, bunların yanı sıra hastanenin diğer bölümlerinde ve kum yığınlarının altında onlarca ceset bulduklarını kaydetti.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...