Gazze'de yaşananlar 'felaketi' de geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de yaşananlar 'felaketi' de geçti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail zulmünün sürdüğü Gazze'de insani durum felaket aşamasını da geçti. Filistinli bazı aileler iki günde bir yarım öğünle beslenirken, kentin kuzeyinde yaşayanlar ise yiyecek 'hayvan yemi' dahi bulamıyor. 

7 Ekim'de saldırmaya başladığı ardından tam kuşatmaya aldığı Gazze'de savaş suçunun yanı sıra insanlık suçlarını da sürdüren İsrail ordusu sivil hedefleri bombalamaya devam ediyor. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği kente ilişkin bilgi veren Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, insani durumun 'felaket' aşamasını da geçtiği uyarısında bulundu. 

Gazze'de yaşananlar 'felaketi' de geçti

İsmail es-Sevabite,  yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde bazı aileler iki günde bir yarım öğün yemek yiyor. Kuzeyde yaşayanlar ise soykırım savaşı nedeniyle yiyecek yem bile bulamıyor." ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşananlar 'felaketi' de geçti

YARDIM TIRLARI KENTE ULAŞMIYOR

İsrail'in insani yardım tırlarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere ulaşmasını engellediğini belirten Sevabite, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki insani durum felaket aşamasını geçti" dedi.

Gazze'de yaşananlar 'felaketi' de geçti

Yaşananlardan, Gazze Şeridi'ni abluka altına alan ve yardımın ulaşmasını engelleyen İsrail'in sorumlu olduğunu vurgulayan Sevabite, "işgalin sivillere yönelik saldırılarının durdurulması, savaşın sona erdirilmesi ve İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki ablukayı kaldırması için baskıda bulunması" çağrısı yaptı.

HALK SIĞINDIĞI HER YER ATEŞ ALTINDA

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 64 Filistinli öldürüldü, 67 bin 611 kişi yaralandı.

Gazze'de yaşananlar 'felaketi' de geçti

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yerinden edilen Filistinliler, hastanelerde, barınma merkezlerinde, saldırılardan kaçarak güvenli bölge arayışıyla yollarda İsrail ordusunun hedefi oluyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...