Hamas'tan UAD'ın 'İsrail' kararı öncesi kritik açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hamas'tan UAD'ın 'İsrail' kararı öncesi kritik açıklama

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Gazze'de kanlı saldırılarını sürdüren İsrail savaş suçlarına her gün bir yenisini eklerken Netanyahu hükümeti için hesap zamanı da yaklaşıyor. Güney Afrika'nın UAD'a taşıdığı Filistin'e soykırım davasında tebdir kararı beklenirken, Hamas'tan kritik bir açıklama geldi. Hamas Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) ateşkes kararı alması halinde bu karara İsrail uyduğu sürece uyulacağını bildirdi.

İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarında 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlali gerekçesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan davada Uluslararası Adalet Divanı yarın ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin kararını açıklayacak.

UAD KARARI ÖNCESİ HAMAS'TAN KRİTİK AÇIKLAMA

İsrail için hesap günü giderek yaklaşırken, UAD’nin kararı öncesi yazılı Hamas'tan da yazılı açıklama geldi.

Söz konusu davayı yakından takip ettiklerini belirten Hamas, mütekabiliyet ilkesi ve uluslararası hukuk temelinde UAD’nin vereceği karara uyacaklarını duyurdu.

HAMAS MÜTEKABİLİYET İLKESİNE GÖRE HAREKET EDECEK

Hamas, UAD'nin ateşkes kararı alması halinde kendilerinin bu karara İsrail uyduğu sürece uyacaklarını belirterek, İsrail’in Filistinli mahkumları serbest bırakması halinde Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri serbest bırakacaklarını aktardı.

Açıklamada, “Siyonist düşman 18 yıldır devam eden Gazze ablukasına son vermeli ve Gazze'ye tüm yardım ve yeniden inşa malzemelerinin girişine izin vermelidir” denildi.

YARGILAMA DEVAM EDERKEN İSRAİL KATLİAMLARI SÜRDÜRÜYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in, Gazze kentinin güneyindeki Kuveyt Kavşağında yardım almak için bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 20 kişinin öldüğü, 150'sinin yaralandığı bilgisi geçilmişti.

Görgü tanıkları ise İsrail ordusunun, Filistinlileri top mermisi ve insansız hava araçlarından (İHA) ateş açarak hedef aldığını belirtmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...