Hamas kendi silahlarını üretmeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail-Hamas çatışması tüm şiddetiyle devam ederken, Kassam Tugayları tarafından yayınlanan son video hem İsrail'i hem dünyayı şoke etti. İsrail savaşın Hamas teslim olduğunda biteceğini söylerken, Kassam Tugayları'nın silah üretimine başladığı görüldü.

İsrail güçlerine düzenlediği saldırılara dair yeni görüntüler de paylaşan Kassam Tugayları İsrail ordusuna gönderdikleri videolu mesajda, “Kellelerinizi biçeceğimiz silahları kendi ellerimizle yaptık” notunu düştü.

SON 3 GÜNDE 23 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, tarafından yapılan bir başka açıklamada ise son 3 günde 25 İsrail askerinin öldürüldüğü onlarcasının da yaralandığı bildirildi.

SICAK ÇATIŞMALARDA 41 ARAÇ İMHA EDİLDİ

İsrail ordusuna ait 41 aracın da imha edildiğini belirten Ubeyde, Kassam mensuplarının, Gazze'yi karadan işgal eden İsrail ordusunu patlayıcılar, anti-tank roketleri ve anti-personel mühimmatlarıyla hedef aldığını, yakın mesafeden çatışmalara girdiğini ve destek birliklerini de vurduğunu aktardı.

İsrail askerlerinin 2 tünel ve bir eve kurulan tuzakla hedef alındığını söyleyen Ebu Ubeyde, bir İsrail askerinin de Kassam mensubu bir keskin nişancı tarafından vurulduğunu kaydetti.

KONTROL NOKTALARI BOMBALANDI

Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi'nin genelinde İsrail ordusuna ait komuta noktaları ve askeri birlikleri havan topu ve kısa mesafeli roketlerle bombaladıklarını bildirdi.

Kassam Tugayları Sözcüsü, "Tel Aviv'i ve işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzeyindeki gasp edilmiş Kiryat Şmona'nın çok sayıda roketle hedef alındığını" ifade etti.

İSRAİL ORDUSU 8 ASKER DEMİŞTİ

Öte yandan, İsrail ordusu ise yaptığı bilgilendirmede son üç günde 8 askerin öldürüldüğünü duyurmuştu.

HAMAS'IN SALDIRILARA CEVABI SERT OLDU

Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada direnişçilerin Tel ez-Zater bölgesinde Yasin-105 roketiyle İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının hedef alındığı, ed-Derc Mahallesinde bir binaya konuşlanan 12 kişilik İsrail askerini vurulduğu, Tel el-Heva ve es-Sabra bölgelerinde İsrail ordusuna ait 8 araç ile Cibaliya'da bir Merkava tankını Yasin-105 roketleriyle hedef aldığı kaydedildi.

Ayrıca açıklamada Gazze Şeridi'nin güneyinde ise Han Yunus'ta, İsrail ordusuna ait 3 tank ve bir asker nakil aracının vurulduğu, Han Yunus'ta bir tünelin girişine kurulan tuzakla İsrail askerlerine bombalı saldırı düzenlendiği, el-Muğraka bölgesinde de havan topuyla İsrail askerlerinin hedef alındığı bildirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...