Hamas sözcüsü Filistin liderini suçladı: İsrail’in gizli ortağı Abbas

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hamas sözcüsü Filistin liderini suçladı: İsrail’in gizli ortağı Abbas

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze’ye yaşattığı vahşeti, sivillerin içine düştüğü durumu ve mücadelede gelinen noktayı anlatan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhoum, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a da ciddi suçlamalar yöneltti.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - 11 binden fazla sivili katleden İsrail’in asla zafere ulaşamayacağını söyleyen Berhoum, şöyle konuştu: İsrail sahte zaferler üretmeye çalışıyor.Siyonist işgalciler askerî gücümüzün sadece yüzde 10’u ile yüzleşti. Onların yegâne motivasyonu sivil katliamı ile Gazze’yi boşaltmak. İsrail’in asker kaybı öngörülerini çoktan aştı. Yahudi kamuoyunun tepkisini çekmemek için belli bir strateji içinde kayıplarını açıklıyorlar... İsrail’in en temel savaş stratejisi, Gazze’yi boşaltmak. Bu plan yeni değil. Hamas’ın baskını yüzünden planlarını 3 ay önceye çektiler. Ancak oyunları bozuldu. Aksa Tufanı işaret fişeğidir. Batı Şeria ve işgal altındaki topraklar ateş topuna dönüştü. Siyonist yönetime karşı öfke büyüyor, zulümle bunu daha fazla tutamazlar.

SİYONİSTLERİN KUKLASI

Fevzi Berhoum, Filistin’deki direniş güçleri arasındaki çekişmeyi ve sebeplerini de Mahmud Abbas’ı eleştirerek şöyle anlattı: Muharebe kızıştıkça İsrail ordusu daha fazla çözülecek. Ancak Mahmud Abbas yönetimi, Batı Şeria’da Fetih dâhil bütün direniş gruplarına ağır baskı uyguluyor. Direnişin her alana yayılmaması için koordinasyonu İsrail ile birlikte yapıyorlar. Aksa Tufanı’na Batı Şeria’nın desteğini, MOSSAD ve İsrail ordusunun eliyle engellemek için eşi benzeri görülmemiş baskı uyguladılar. Çok büyük mücadele verdiler. Yerleşimci diye gösterilen siyonist işgalcilere ve Abbas’ın kukla yönetimine karşı halkın öfkesi ateş topuna döndü. Bu öfke patlarsa hiçbir güç bölgeye olan etkisini kontrol edemez.

GAZZE’Yİ TERK ETMEYİZ

İsrail’in katliamlarına rağmen Gazze’yi terk etmeyeceklerini vurgulayan Sözcü Berhoum “Halkımızı göçe zorlamak için kullandıkları susuzluk, cinayet ve yakıp yıkma politikası bir aylık süreçte etkili olmadı. Bu topraklar bizim, burada öleceğiz” dedi. Fevzi Berhoum “Sivillerin korunması ya da şehrin bombalanmaması adına size Gazze’yi terk etmeniz için talep geldi mi?” sorusuna da şu cevabı verdi: Hamas, Gazze’de kalıp düşmanla savaşacak. Kimse bizimle iletişime geçip bu konuyu açmaya cesaret edemedi. İlk günden itibaren yaşanacakları bilerek direniş meşalesini yaktık.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...