Prigojin ölmedi mi? İngiliz uzmandan dikkat çeken uçak iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Prigojin ölmedi mi? İngiliz uzmandan dikkat çeken uçak iddiası

DÜNYA Haberleri  / BBC

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House, Rusya uzmanı Kier Giles, Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in ölümüyle ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Giles, Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla ''birçok kişinin adı 'Yevgeni Prigojin olarak değiştirilmişti." dedi.

Rus otoriteleri, Wagner lideri Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in dün Tver bölgesinde düşen uçakta hayatını kaybettiğini duyurdu. Paralı asker grubuna yakın Telegram kanalları da Prigojin’in uçakta olduğunu bildirdi.

24 Haziran'da Rus yönetimine isyan ederek Moskova'ya ilerleyen ancak Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle geri çekilen Wagner ve Prigojin, ardından Belarus'a geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Wagner isyanını "ihanet" olarak yorumlamıştı.

Prigojin’in ölümü bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmazken İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles, ortaya çok daha farklı bir iddia attı.

BBC’ye Wagner liderinin ölümüyle ilgili gelişmeler konusunda dikkatli olunması yönünde görüş belirten Giles, "Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı 'Yevgeniy Prigojin' olarak değiştirilmişti." dedi.

Giles, Prigojin’in kesin olarak öldüğü kanıtlanana kadar iddialı yorumlar yapmak için beklenmesi gerektiğini aksi durumda Afrika’nın herhangi bir noktasında ortaya çıktığında çok şaşırılacağını ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...