İngiliz medyası yazdı: Esad kral olmak istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İngiliz medyası yazdı: Esad kral olmak istiyor

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

İngiltere merkezli Elaph gazetesi, Suriye rejimin lideri Beşar Esad’ın ülke yönetimini değiştirmek istediğini belirtildi. İktidarı oğluna engelsiz bir şekilde devretmek istediği ileri sürülen Esad’ın, yönetim şeklini cumhuriyetten parlamenter monarşiye değiştireceği iddia edildi.

İngilizler Beşar Esad ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Londra merkezli Arapça yayın yapan Elaph gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın ülkenin yönetim şeklini değiştirmek istediğini ileri sürdü. Gazetede yer alan iddiaya göre ailesinin güvenliğini garanti altına almak isteyen Esad’ın parlamenter monarşi sistemine geçmek istediği ifade edildi.

YÖNETİM ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş ülkeyi yıkıma götürmüş, milyonlarca Suriyeli yurtsuz bırakmıştı. Binlerce insanın hayatını kaybettiği ülkede çatışmalar sürerken ortaya atılan iddia dikkat çekti. Suriye'nin yönetim şeklini cumhuriyetten parlamenter monarşiye çevirmek isteyen Esad'ın, iktidarın engelsiz bir şekilde oğluna geçmesine imkan sağlamaya çalıştığı belirtiliyor.

AİLEYE GÖREV DEVRİ

Haberde ayrıca, Esad'ın son yıllardaki siyasi tavrı mercek altına alınırken, ülkenin yönetiminde eşi Esma Esad ve erkek kardeşi Mahir Esad'a önemli sorumlulukların devredildiği öne sürüldü. Elaph gazetesinin bir İngiliz istihbarat kaynağına dayandırdığı bilgiye göre, Esad ailesinin yüzlerce ton altın ve milyarlarca dolarlık mal varlığına sahip olduğu ifade edildi. 58 yaşındaki Esad’ın iki oğlu ve bir kızı bulunuyor.

İngiliz medyası yazdı: Esad kral olmak istiyor

Hürriyet'ye yer alan habere göre 2001’de Londra merkezli ilk bağımsız Arapça gazete olarak kurulan Elaph’ın Beşar Esad’a yönelik iddiaları dikkati çekerken gazetenin sahibi Osman el Ömer’in Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yakınlığı sosyal medyadaki habere dair paylaşımlarda manidar olarak değerlendirildi.

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

Suriye'de çıkan iş savaş 12. yılını geride bıraktı. 15 Mart 2011'den bu yana ülke yerle bir oldu. Rejimin tutukladığı sayısız insandan hala haber alınamıyor. İç savaş sürecinde yüz binlerce kişi hayatını kaybetti, milyonlarcası göçmen konumuna düştü. Yıllar içinde harabeye dönen ülkede, savaşın en büyük mağduru çocuklar oldu. 6,6 milyon Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. 6,5 milyon Suriyeli de ülke içinde yerinden edildi.

Türkiye, 2011'de başlayan iç savaş sonrasında vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilere 12 yıldır kucak açıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...