ABD basını saat verdi, İran İsrail'i vuracak mı? Mossad karşı saldırı planını duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD basını saat verdi, İran İsrail'i vuracak mı? Mossad karşı saldırı planını duyurdu

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırı sonrası dünya, yeni başlayacak muhtemel bir savaşa kenetlendi. ABD basını savaşın 24 ile 48 saat içerisinde başlayabileceğini kaydederken, İran da misilleme sonrası karşılaşabileceği riskleri değerlendirdi. Öte yandan Netanyahu, İsrail'in olası bir saldırısına yönelik yarın kritik bir toplantı gerçekleştireceğini açıklarken, Mossad da karşı saldırı planını onayladı.

İsrail tarafından İran'ın Şam konsolosluğuna düzenlenen saldırı sonrası Orta Doğu'da yeni bir savaş kapıya dayandı. İsrail’in Şam'daki konsolosluk saldırısı sonrası dünya, İran'ın olası bir misilleme saldırısına yoğunlaştı.

ABD'nin önde gelen basın organlarından Wall Street Journal'ın haberinde yer alan, "Saldırı önümüzdeki 24 ile 48 saat içinde gerçekleşebilir" ifadeleri dikkat çekti.

İran'dan İsrail'e misilleme hazırlığı! ABD basını saldırı için saat verdi - 1. Resim

İSRAİL MEDYASI: ABD SAVAŞ GEMİSİ İSRAİL AÇIKLARINDA

ABD'nin gelişmiş savunma sistemlerine sahip savaş gemisinin İsrail kıyılarına demir attığı bildirildi.

İsrail televizyonu Kanal 14'te yayımlanan haberde, bu geminin, yakın zamanda İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesi durumunda yardımcı olacağı vurgulandı. Öte yandan haberde, ismini açıklamak istemeyen İsrailli bir yetkilinin şu sözlerine yer verildi:

"İsrail, İran'ın kendisine doğrudan düzenleyeceği saldırıya hazırlanıyor. İsrail'in kuzeyi veya güneyine düzenlenmesi muhtemel İran saldırısının önümüzdeki 24-48 saatte gerçekleşme ihtimali var."

NETANYAHU'DAN KRİTİK TOPLANTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İran'ın muhtemel saldırısına karşı hazırlık amacıyla durum değerlendirme toplantısı yapacağı belirtildi.

İran'ın saldırısına hazırlık amacıyla yapılacak toplantıya, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer gibi isimlerin katılacağı kaydedildi.

MOSSAD'DAN KARŞI SALDIRI PLANI

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, ABD ve İsrail orduları arasındaki koordinasyonun arttığına işaret edilerek "İsrail ordusu ve Mossad, İsrail'in İran topraklarından saldırıya uğraması durumunda İran'a saldırı planıyla ilgili anlaşmaya vardı." ifadesi kullanıldı.

İran'ın "üst düzey komutanlarının öldürüldüğü saldırının intikamını alma niyetinden vazgeçmeyeceğine" işaret edilen haberde, İran'dan gelmesi muhtemel bir saldırıya karşı İsrail'in hazırlıklı olduğu kaydedildi.

İRAN KANADI RİSKLERİ DEĞERLENDİRİYOR

İran henüz misillemeye yönelik nihai bir karar vermezken, gerçekleştirilecek bir saldırı sonrası oluşacak riskleri değerlendiriyor.

İran'ın lideri Hamaney'in danışmanlarından biri, "Saldırı planları Dini Lider'in önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor" diyerek konuya açıklık getirdi.

İran İsrail'i vuracak mı? ABD basınından

HÜKÜMET TESİSLERİNE SALDIRILABİLİR

Amerikan'ın en önemli TV kuruluşlarından Bloomberg, İran ve destekçilerinin İsrail’e yönelik füze saldırısı düzenleyebileceğini iddia etti.

Bloomberg “İran ve vekil güçler İsrail ordusuna ve hükümet tesislerine saldırabilir” diyerek İsrail'i uyardı.

İRAN "MEŞRU MÜDAFA" DEDİ!

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Berlin'in İsrail'e karşı azami itidal çağrısını kabul etmedi.

Abdullahiyan, muhtemel bir misillemeye ilişkin, "İsrail rejiminin uluslararası hukuku, Viyana Sözleşmesi'ni, kişilerin ve diplomatik mekanların dokunulmazlığını tamamen ihlal ettiği durumlarda saldırganın cezalandırılması amacıyla meşru savunma bir zorunluluktur" açıklamasında bulundu.

İran İsrail'i vuracak mı? ABD basınından

NETANYAHU'DAN MİSİLLEME GELDİ!

İsrail Başbakanı Netanyahu, isim belirtmeden İran’ı kasttiği açıklamasında “Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz” sözlerini sarf etti.

Savunma Bakanı Gallant ise, “Yıllar boyunca başarılı olduğumuz şeylerden biri de düşmanın ona ne gibi sürprizler hazırladığımızı asla bilememesidir” diyerek İran'ı sürpriz bir saldırı ile tehdit etti.

GÜNEY KIBRIS'LA SAVAŞ TATBİKATI

İsrail, muhtemel bir İran saldırısına karşı gövde gösterisi yapmak amacıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ortak bir tatbikat gerçekleştirdi.

BİDEN'DAN NET MESAJ!

ABD Başkanı Biden, İran’dan gelen tehditlere karşı İsrail’e desteklerinin tam olduğunu belirterek “İsrail’in güvenliğini korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başbakan Netanyahu’ya da söylediğim gibi, İran ve vekillerinden gelen bu tehditlere karşı İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır. Tekrar söylememe izin verin. İsrail’in güvenliğini korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Blinken da İran ile onun bölgedeki vekillerinin tehditlerine karşı yanlarında olduklarını açıkladı.

İran İsrail'i vuracak mı? ABD basınından

ABD: İRAN'I UYARDIK

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre düzenlediği basın toplantısında, “İran’a Şam'da meydana gelen saldırıya ABD'nin hiçbir şekilde dahil olmadığını ilettik. Ayrıca İran'ı bu saldırıyı bölgede gerilimi tırmandırmak ya da ABD tesislerine veya personeline saldırmak için bir bahane olarak kullanmaması konusunda uyardık” dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili öldü.

Ayrıca 6 Suriyelinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İran İsrail'i vuracak mı? ABD basınından

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...