CANLI ANLATIM

İsrail'in saldırılarında yüzlerce sağlık çalışanı hayatını kaybetti! İsrail'in saldırıları sonucu Refah'tan kaçış sürüyor... Gazze'de son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'in saldırılarında yüzlerce sağlık çalışanı hayatını kaybetti! İsrail'in saldırıları sonucu Refah'tan kaçış sürüyor... Gazze'de son durum...

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Bureyc kampına saldırdı, İsrail sağlık çalışanlarını hedef almaya devam ediyor, Blinken'den Gallant'a Refah uyarısı, İngiltere'den İsrail'e silah satışına devam kararı, ABD'den İsrail'e sivil katliam tepkisi, İsrail'in Refah'a saldırıları sonucu bölgedeki sivillerin yerleşimi uydu görüntülerine yansıdı... Gazze'de son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • GAZZELİ SİVİLLERİN REFAH'TAN KAÇIŞI UYDU GÖRÜNTÜLERİNE YANSIDI
  • GAZZE'DE BİLANÇO ARTIYOR!
  • OXFAM'DAN REFAH'TA SALGIN UYARISI
  • YARDIM TIRLARINA SALDIRDILAR!
  • BLİNKEN'DEN İSRAİL'İN SİVİL KATLİAMLARINA TEPKİ
  • BATI ŞERİA'DA YERLEŞİMCİ TERÖRÜ
  • İNGİLTERE'DEN GAZZE'DEKİ KATLİAMA DESTEK
  • İSRAİL SİVİL HALKI BOMBALADI
  • İSRAİL, BİLİNÇLİ OLARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI HEDEF ALIYOR!

13.05.2024 17:20

GAZZELİ SİVİLLERİN REFAH'TAN KAÇIŞI UYDU GÖRÜNTÜLERİNE YANSIDI

Al Jazeera kanalının elde ettiği uydu görüntüleri, İsrail'in Refah'a yönelik artan saldırıları sonucu Gazzelilerin Han Yunus ve Deir El Balah bölgesine kaçtıklarını ortaya çıkardı. Uydu görüntülerine yansıyan fotoğraflarda, saldırıların öncesi ve sonrasına dair sivillerin Refah bölgesindeki yerleşim yoğunluğu görünüyor.

İsrail'in saldırılarında yüzlerce sağlık çalışanı hayatını kaybetti! Blinken'den sivil katliamı çıkışı... Gazze'de son durum... - 1. Resim

İsrail'in saldırılarında yüzlerce sağlık çalışanı hayatını kaybetti! Blinken'den sivil katliamı çıkışı... Gazze'de son durum... - 2. Resim


13.05.2024 16:45

GAZZE'DE BİLANÇO ARTIYOR!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bin 91'e, yaralı sayısı ise 78 bin 827'ye yükseldi.


13.05.2024 15:00

OXFAM'DAN REFAH'TA SALGIN UYARISI

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, İsrail'in saldırılarının Gazze'de kritik su ve sağlık altyapısını tahrip ettiğini belirterek, Refah'a yönelik kara saldırısının salgın hastalık riskini artırdığı uyarısında bulundu.

Oxfam'dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarının bölgedeki su ve sanitasyon altyapısına en az 210 milyon dolarlık zarar verdiği bildirildi.


13.05.2024 14:00

YARDIM TIRLARINA SALDIRDILAR!

İşgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin, aylardır süren İsrail bombardımanının yanı sıra açlıkla da mücadele eden Gazze Şeridi'ne giden yardım tırlarını durdurarak malzemeleri yola döktüğü bildirildi.


13.05.2024 12:10

BLİNKEN'DEN İSRAİL'İN SİVİL KATLİAMLARINA TEPKİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de İsrail saldırısında ölen sivillerin sayısının, öldürülen Hamas militanlarından daha fazla olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Blinken, "İsrail'in uluslararası insani hukuk kapsamındaki yükümlülükleriyle bağdaşmayan eylemler olduğunu değerlendirmek mümkün. Farklı olayları inceleyen çok sayıda soruşturmanın devam ettiğini." açıklamasında bulundu.


13.05.2024 10:00

BATI ŞERİA'DA YERLEŞİMCİ TERÖRÜ

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde yasa dışı Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait bir evi taşladı ve bir aracı ateşe verdi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 498 Filistinli hayatını kaybetti.


13.05.2024 09:30

İNGİLTERE'DEN GAZZE'DEKİ KATLİAMA DESTEK

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail'e silah ihracatını durdurmak gibi bir niyetlerinin olmadığını, bunun Hamas'ın faydasına olacağını savundu. Cameron, sivil kayıplarla ilgili endişeli olduklarını dile getirdi.


13.05.2024 09:15

İSRAİL SİVİL HALKI BOMBALADI

İsrail'in ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Balah kentindeki Bureyc Kampı'na düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


13.05.2024 09:00

İSRAİL, BİLİNÇLİ OLARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI HEDEF ALIYOR!

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 138'i hemşire 500 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Gazzeli yetkililere göre, İsrail sağlık çalışanlarından 500'ünü öldürdü, 1500'ünü yaraladı. 7 Ekim'den bu yana 33 hastane, 53 sağlık merkezi ve 133 ambulans imha edildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...