Japonya'da büyük deprem! Birçok eyalette hissedildi, işte ilk veriler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Japonya'da büyük deprem! Birçok eyalette hissedildi, işte ilk veriler

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünya beşik gibi sallanıyor. Dün Tayvan'da meydana gelen 7,4 ve 6,4 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından bugün de Japonya sallandı. Şiddetli deprem 5 eyalette hissedildi. İşte bölgede son durum...

Dün Tayvan’da 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntıdan 20 dakika sonra 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. 9 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı depremlerin ardından tsunami uyarısı yapılmış, Japonya da alarma geçmişti. Son deprem haberi az önce geldi bu defa Japonya sallandı. 

JAPONYA'DA 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Japonya Meteoroloji Ajansının (JMA) açıklamasına göre ülkenin kuzeydoğusundaki Fukuşima eyaleti açıklarında yerel saatle 12.16'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, 40 kilometre derinlikte kaydedildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Sarsıntının Fukuşima geneli, Pasifik Okyanusu kıyısındaki İwate, Miyagi, İbaraki, Çiba eyaletleri ile başkent Tokyo'da hissedildiği bildirildi.

TAYVAN'DA SON DURUM

Tayvan’ın doğu kıyısındaki Hualien şehrinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 34,8 kilometre derinlikte meydana gelen deprem sebebiyle bazı binalar yıkıldı, dokuz kişi hayatını kaybederken 882 kişi yaralandı. İlk depremden 20 dakika sonra Hualien şehrinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada’nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. CWA, bunun son 25 yılda Tayvan’ı vuran en güçlü deprem olduğunu bildirdi. Depremden sonra Tayvan’ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...