Kenyalılar, akıl almaz "açlık tarikatının" ölenleri arasında akrabalarını arıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kenyalılar, akıl almaz "açlık tarikatının" ölenleri arasında akrabalarını arıyor

DÜNYA Haberleri

Düzinelerce insan, “cennete gitme” umuduyla kendilerini açlıktan öldürdüğü düşünülen bir tarikatın yaklaşık 100 takipçisi arasında olduğundan korktukları akrabalarından haber almak için Kenya'nın Malindi kasabasındaki bir morgda toplandı. "Açlık tarikatına" ilişkin soruşturma devam ediyor.

Kenya'da "açlık tarikatı" olayının bilançosu artıyor.

Kenya’nın doğusunda bulunan bir ormandaki toplu mezarlarda çoğu çocuk olmak üzere 16 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR, KAYIPLAR ARANIYOR

Toplamda bulunan ceset sayısı 100'e yaklaşırken, güvenlik güçleri cesetleri ailelere ulaştırmak için kimlikleri teşhis etme çalışmalarına devam ediyor.

Ceset sayısının daha da artmasından endişe edildiği vurgulanırken, kayıp yüzlerce kişinin hala bulunamadığı ifade edildi.

Kenyalılar, akıl almaz "açlık tarikatının" ölenleri arasında akrabalarını arıyor

OLAYLA İLGİLİ 14 TARİKAT ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Açlıktan ölürlerse “Hz. İsa ile tanışacakları” ve “cennete gidecekleri” vaadiyle çok sayıda kişiyi kandıran tarikat lideri Paul Mackenzie Nthenge, 15 Nisan’da açlıktan öldüğü öğrenilen 4 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltında tutulan tarikat liderinin de hiçbir şey yemediği ve içmediği öğrenildi.

Açlık tarikatı üyelerinin sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola Ormanı içerisindeki 800 dönümlük arazide yaşadığı kamuoyuyla paylaşıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...