Kiev’de kent meydanına barikatlar kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kiev’de kent meydanına barikatlar kuruldu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimi devam ediyor. Birleşmiş Milletler'in (BM)'nin açıkladığı rakamlara göre Ukrayna'da 24 Şubat'tan bu yana en az 364 sivilin öldüğünü, 759 sivilin yaralandığını,bildirdi. Çatışmaların devam ettiği bölgede başkent Kiev’in kent meydanında güvenlik önlemleri arttırılarak barikatlar kuruldu.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırılarının 12'nci gününde başkent Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumy’de sivillerin tahliye edilmesi için geçici ateşkes ilan edildi. Birleşmiş Milletler (BM), ülkede 24 Şubat'tan bu yana en az 364 sivilin öldüğünü, 759 sivilin yaralandığını, gerçek sayının ise çatışma bölgelerinden bilgilerin geç alınmasından dolayı çok daha fazla olduğunun sanıldığını bildirdi.

Kiev’de kent meydanına barikatlar kuruldu

Saat 10.00’dan itibaren ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından kentlerde oluşturulan toplanma noktalarında sivillerin tahliye için bekleyişi başladı.

KENT MEYDANINA KUMDAN SİPERLER KURULDU

Kiev'in merkezinde ise sıcak çatışma ihtimaline karşı önlemler arttırıldı. Kent meydanına barikatlar ve kumdan oluşan siperler kuruldu. Ukrayna askerleri ise kentin kritik noktalarına konuşlandırıldı.

Kiev’de kent meydanına barikatlar kurulduUkrayna askerleri kentin kritik noktalarına konuşlandırıldı...

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...