Kovid ilacı alan bebeğin göz rengi değişti: Doktorlar açıklayamadı!

Düzenleyen: / Kaynak: NYPost
- Güncelleme:
Kovid ilacı alan bebeğin göz rengi değişti: Doktorlar açıklayamadı!

DÜNYA Haberleri  / NYPost

Tayland'da covid-19 belirtileri gösteren 6 aylık bebeğe favipiravir adlı ilaç tedavisi uygulandı. Bebeğin ilaç kullanımından sonra gözlerinin renginin kahverengiden maviye döndüğü bildirildi.

Tayland’da Covid-19 olduğu şüphesiyle ilaç tedavisi uygulanan 6 aylık bebekte yaşanan değişim tıp dünyasında şaşkınlık yarattı. Yüksek ateş ve öksürük nedeniyle favipiravir adlı ilaç verilen bebeğin göz renginin değiştiği bildirildi.  

Bütün dünyada koronavirus tedavisinde kullanılan ilaçtan sonra çocuğun kahverengi olan gözü parlak maviye döndü. Durumu fark eden annesi hemen hastaneye giderek yardım istedi. Bebeği inceleyen doktorlar ilaç tedavisi sonlandırdı.

İlaç tedavisinin bitirilmesinden 5 gün sonra çocuğun gözlerinin eski haline döndüğü kaydedildi. İlk defa böyle bir vakayla karşılaşan doktorlar çocuğun korneasının mavi bir renge büründüğünü belirtirken, iriste ise renk değişikliği olmadığını bildirdi.

Kovid ilacı alan bebeğin göz rengi değişti: Doktorlar açıklayamadı!

GÖRME BOZUKLUĞU YAŞAMADI

2019 yılından bu yana korona tedavisinde kullanılan favipiravir adlı ilacın bilinen yan etkileri arasında yer almayan durumu bilim insanları da açıklayamadı. Bilim insanları, “Gözün ışığı absorbe etme etkisi ilaç sayesinde artmış olabilir” dedi.

Yetkililer çocuğun Covid-19’u atlattığını ve herhangi bir görme bozukluğu da yaşamadığını açıkladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NYPost
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...