Mariupol’de insanlar aç kaldı, 3 bebek susuzluktan öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Mariupol’de insanlar aç kaldı, 3 bebek susuzluktan öldü

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Ukrayna’nın haftalardır katı bir Rus kuşatması altında bulunan Mariupol şehrinde insanlık faciası yaşanıyor.

Ülkenin güneydoğusundaki liman kenti Mariupol, Rusya'nın en yoğun bombardımanına maruz kalan ve en çok hasar gören şehir. Rus işgal kuvvetleri üç haftadır şehrin su ve gıda kaynaklarını kesti.

Şehirden kaçmayı başaran ve ismini sadece Victoria olarak açıklayan Ukraynalı kadın, şehirde insanların aç olduğunu ve en az üç bebeğin susuzluktan öldüğüne şahit olduğunu söyledi.

Rus bombardımanlarının her gece birkaç saat hariç aralıksız devam ettiğini, insanların bombardımanlardan kaçmak için apartmanların bodrum katlarına sığındıklarını belirten Victoria, şehir sakinlerinin bir müddet karları eriterek içme suyu elde ettiklerini ifade etti.

Mariupol’de insanlar aç kaldı, 3 bebek susuzluktan öldüProfesör Mykola Trofymenko, “Artık Mariupol diye bir şehir yok. Her şey yerle bir edildi” diye konuştu.

"ARTIK MARİUPOL DİYE BİR ŞEHİR YOK"

Geçen hafta kaçarak kuşatmadan kurtulan Profesör Mykola Trofymenko da çalıştığı hastanenin bombardımanda yıkılması sonrasında bir doktorun, anestezi kullanmadan mutfak bıçağıyla ameliyat yapmak zorunda kaldığını anlattı. Karısı ve üç yaşındaki oğluyla kaçan Trofymenko, “Artık Mariupol diye bir şehir yok. Her şey yerle bir edildi” diye konuştu.

Azak Denizi kıyısındaki şehirde halen 300.000 civarında Ukraynalı sivil bulunuyor. Mariupol belediye başkan yardımcısı, Rusya’nın sivillerin ayrılmasına müsaade etme karşılığında şehrin teslimini istediğini, Rusya’ya güvenemeyeceklerini, “son kişi kalıncaya kadar savaşmaya devam edeceklerini” ifade etti. Ukrayna’da beklediği ilerlemeyi sağlayamayan ve ağır kayıplar veren Rusya en azından bir şehir ele geçirmiş olmak için saldırılarını Mariupol’e yoğunlaştırmış durumda.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...