Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Rusya-Azerbaycan hattında nota üstüne nota: Kremlin ayağa kalktı, Azerbaycan sessiz kalmadı!
Dünya

Rusya-Azerbaycan hattında nota üstüne nota: Kremlin ayağa kalktı, Azerbaycan sessiz kalmadı!

Son Güncelleme: 01 Temmuz, 2025 - 16:59
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Rusya-Azerbaycan hattında nota üstüne nota: Kremlin ayağa kalktı, Azerbaycan sessiz kalmadı!
Fotoğraf Başlığı Rusya-Azerbaycan hattinda nota üstüne nota: Kremlin ayaga kalkti, Azerbaycan sessiz kalmadi!

Bakü’de Sputnik Azerbaycan ofisine yapılan baskın ve Rus gazetecilerin gözaltına alınması Moskova’yı ayağa kaldırdı. Rusya, Azerbaycan’a nota vererek gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Bakü ise geri adım atmayarak “İç işlerimize karışmayın” restini çekti.

Kaydet
a- | +A

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Rahman Mustafayev'e Bakü'de gözaltına alınan Sputnik Azerbaycan ajansı çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını talep eden bir nota verdi.

BAKMADAN GEÇME
Moskova-Bakü krizinde yeni patlak: Azerbaycan’ın Moskova büyükelçisi çağrıldı!
HABER
Moskova-Bakü krizinde yeni patlak: Azerbaycan’ın Moskova büyükelçisi çağrıldı!

"GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sputnik Azerbaycan ofisinde görevli Rus gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin protestosunu diplomatik kanallardan iletti. Nota ile Rusya, Bakü'de tutuklanan medya çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Moskova, Azerbaycan'daki operasyonları "dostane olmayan eylemler" olarak nitelendirdi. Açıklamada, "Büyükelçiye Azerbaycan tarafının ikili ilişkileri baltalamaya yönelik bilinçli adımları ve son düşmanca eylemleriyle ilgili protesto iletildi" denildi.

Rusya ayrıca Sputnik Azerbaycan ofisine yönelik operasyonu "Rus medyasına karşı çirkin ve kabul edilemez eylemler" olarak tanımladı ve gözaltındaki iki gazeteci olarak belirtilen Igor Kartavyev ile Evgeny Belousov'un derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Azerbaycan ise Rusya’nın Yekaterinburg kentinde Azerbaycanlılara yönelik düzenlenen polis operasyonlarında iki vatandaşının öldürülmesi üzerine Moskova’ya sert tepki gösterdi.

Azerbaycan, Rusya’nın Yekaterinburg kentinde Azerbaycanlılara yönelik düzenlenen polis operasyonlarında iki vatandaşının öldürülmesi üzerine Moskova’ya sert tepki gösterdi.
Başlık ResmiAzerbaycan, Rusya’nın Yekaterinburg kentinde Azerbaycanlılara yönelik düzenlenen polis operasyonlarında iki vatandaşının öldürülmesi üzerine Moskova’ya sert tepki gösterdi.
Azerbaycan, Rusya’nın Yekaterinburg kentinde Azerbaycanlılara yönelik düzenlenen polis operasyonlarında iki vatandaşının öldürülmesi üzerine Moskova’ya sert tepki gösterdi.

NELER OLDU?

Azerbaycan ve Rusya arasında gerilim tırmandı. Rusya'nın Yekaterinburg kentinde iki Azerbaycan vatandaşının polis gözetiminde işkenceyle ölmesi sonrası Bakü, Moskova'ya nota verdi ve ceza soruşturması başlattı.

Azerbaycan yönetimi ayrıca Rus devlet ajansı Sputnik'in Bakü ofisine operasyon düzenleyerek üç Rus gazeteciyi gözaltına aldı. Tüm Rus kültürel etkinlikleri iptal edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi'ne protesto notası vererek "dostça olmayan eylemleri" kınadı.

BAKMADAN GEÇME
Azerbaycan’dan Rusya’ya emperyalizm suçlaması! Kremlin
HABER
Azerbaycan’dan Rusya’ya emperyalizm suçlaması! Kremlin'den cevap gecikmedi

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Sputnik Azerbaycan (Rossiya Segodnya) ofisinde yürütülen operasyonel arama faaliyetleri sonucunda yedi kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İki kişinin tutuklandığı, beş kişinin ise cezai sorumluluğa çekildiği iletildi.

Azerbaycan, Bakü'de uyuşturucu transiti ve internet dolandırıcılığı yaptıklarından şüphelenilen Rus vatandaşlarını gözaltına aldı.
Başlık ResmiAzerbaycan, Bakü'de uyuşturucu transiti ve internet dolandırıcılığı yaptıklarından şüphelenilen Rus vatandaşlarını gözaltına aldı.
Azerbaycan, Bakü'de uyuşturucu transiti ve internet dolandırıcılığı yaptıklarından şüphelenilen Rus vatandaşlarını gözaltına aldı.

Yetkililer, soruşturmanın dolandırıcılık, yasadışı girişimcilik ve suç gelirlerinin aklanması suçlamaları kapsamında sürdüğünü belirtti.

Ayrıca Azerbaycanlı yetkililer, İran'dan yasa dışı yollarla uyuşturucu getirildiği, çevrim içi kaçakçılık ve siber dolandırıcılık faaliyetleri yürütüldüğü şüphesiyle Bakü'de iki ayrı organize suç grubunun faaliyetlerine son verildiğini açıkladı. Şüpheliler arasında Türk vatandaşlarının da bulunduğu aktarıldı.

Azerbaycan kökenli kişilerin Rusya Federasyonu kolluk kuvvetleri mensupları tarafından işkenceye maruz bırakılması ve iki kişinin kasten öldürülmesiyle ilgili olarak Azerbaycan Başsavcılığı tarafından bugün ceza soruşturması başlatıldı.
Başlık ResmiAzerbaycan kökenli kişilerin Rusya Federasyonu kolluk kuvvetleri mensupları tarafından işkenceye maruz bırakılması ve iki kişinin kasten öldürülmesiyle ilgili olarak Azerbaycan Başsavcılığı tarafından bugün ceza soruşturması başlatıldı.
Azerbaycan kökenli kişilerin Rusya Federasyonu kolluk kuvvetleri mensupları tarafından işkenceye maruz bırakılması ve iki kişinin kasten öldürülmesiyle ilgili olarak Azerbaycan Başsavcılığı tarafından bugün ceza soruşturması başlatıldı.

BAKÜ'DEN MOSKOVA'YA SESLENDİ: İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMAYIN

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'dan gelen notaya cevap olarak yaptığı açıklamada, Sputnik Azerbaycan ofisine yönelik tedbirlerin ülkenin iç hukukuna ve uluslararası yükümlülüklere tamamen uygun olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere bu yıl 12 Şubat'ta Rossiya Segodnya'nın Bakü şube başkanı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve faaliyetlerinin ülkemiz topraklarında yasal bir dayanağı olmadığı kendisine bildirilmiştir. Buna rağmen faaliyetler devam etmiş ve ilgili Rus vatandaşlarının akreditasyonu iptal edilmiştir" denildi.

"İŞKENCE VE ONUR KIRICI DAVRANIŞLARA PROTESTO"

Notada ayrıca Rus kolluk kuvvetlerinin Azerbaycan vatandaşlarını sorgularken işkence ve onur kırıcı muamele uyguladığı iddialarına karşı kesin bir protesto iletildiği vurgulandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Hizmetleri Başkanı Ayhan Hacızade, "Kolluk kuvvetlerinin bu hareketlerinin Rusya Federasyonu mevzuatına ve uluslararası düzeyde kabul edilmiş temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğu karşı tarafa bildirildi" dedi.

Bakü yönetimi, Yekaterinburg'da Azerbaycan kökenli Rus vatandaşlarının öldürülmesi ve dövülmesi olayına ilişkin Rusya'ya protesto notası verildiğini de hatırlattı. Bu olaylarda işkence ve aşağılayıcı muamele yapıldığı iddialarının Moskova'nın dikkatine sunulduğu ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME
Bakü’den Moskova’ya nota: İki Azerbaycanlı baskında öldürüldü!
HABER
Bakü’den Moskova’ya nota: İki Azerbaycanlı baskında öldürüldü!

"RUSYA'NIN İTİRAZLARININ DAYANAĞI YOK"

Ayhan Hacızade, operasyonların yasadışı faaliyetlere yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirildiğini ve Rusya'nın itirazlarının bir dayanağı olmadığını belirtti. "Rusya'ya Azerbaycan'ın iç işlerine karışmaması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"İKİLİ İLİŞKİLERİN RUHUNA AYKIRI"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rus kolluk kuvvetlerinin davranışlarının iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin ruhuna aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca Rus medyasında çıkan bazı haberlerde etnik hoşgörüsüzlük unsurlarının öne çıkarılmasına yönelik ciddi endişe dile getirildi.

Editör : MÜZEYYEN BIYIK
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Temmuz, 2025 - 16:59
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Nehir yatağında ortaya çıktı: Gelen altını kovayla topluyor
    Nehir yatağında ortaya çıktı: Gelen altını kovayla...
    Kaydet
  • 2
    Kentin trafiğine ilaç gibi formül! 3. Çevre Yolu Projesi'nde çalışmalar başladı
    Kentin trafiğine ilaç gibi formül! 3. Çevre Yolu i...
    Kaydet
  • 3
    Emekliler heyecanla bekliyor! İşte maaş farkı sorununu çözecek formül
    Emekliler heyecanla bekliyor! İşte maaş farkı soru...
    Kaydet
  • 4
    10 TL’lik madeni para sosyal medyayı karıştırdı! Resmi açıklama geldi
    10 TL’lik madeni para sosyal medyayı karıştırdı! R...
    Kaydet
  • 5
    Altın yine büyük kazandıracak! 5 banka 2026 sonu için aynı tahmini yaptı
    Altın yine büyük kazandıracak! 5 banka 2026 sonu i...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Ahlakı dert etmediğiniz de ortaya çıktı!..
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Afganistan’da neler oluyor?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Emeklilikte "kök"ten çözüm: Maaş değil, ihtiyaç dönemi başlıyor!
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan 'Scrubs’lı milletvekilimiz kim?
    Kaydet
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç Bir Candemir vardı…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Küçükçekmece'de polis memuru ve eşine sokak ortasında darp! O anlar kamerada
    Küçükçekmece'de polis memuru ve eşine sokak ortasında darp! O anlar kamerada
    Kaydet
  • Kendine uyguladığı Heimlich manevrasıyla hayata tutundu! O anlar kamerada
    Kendine uyguladığı Heimlich manevrasıyla hayata tutundu! O anlar kamerada
    Kaydet
  • Ana muhalefetten bir skandal daha! CHP’li başkan cinsel tacizden tutuklandı
    Ana muhalefetten bir skandal daha! CHP’li başkan cinsel tacizden tutuklandı
    Kaydet
  • Akıntıya meydan okudular! Yaban domuzları Filyos Çayı’nı yüzerek geçtiler
    Akıntıya meydan okudular! Yaban domuzları Filyos Çayı’nı yüzerek geçtiler
    Kaydet
  • Nehir yatağında ortaya çıktı: Gelen altını kovayla topluyor
    Nehir yatağında ortaya çıktı: Gelen altını kovayla topluyor
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
CHP'li meclis üyesi adaylarından yolsuzluk planı:
CHP'li meclis üyesi adaylarından yolsuzluk planı
Kaydet
Belediye Başkanı tutuklanmıştı! Görele Belediyesi'ne yeni görevlendirme
Görele Belediyesi'ne yeni görevlendirme
Kaydet
Suriye'deki DEAŞ'lı tutuklardan 5 bini Irak'a nakledildi
Suriye'deki DEAŞ'lı tutuklardan 5 bini Irak'a nakledildi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası