Rusya Devlet Başkanı Putin üst düzey görüşmeler için Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya Devlet Başkanı Putin üst düzey görüşmeler için Türkiye'ye geliyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda gelişmeler yeniden hız kazanırken karşılıklı misilleme saldırıları sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Üst düzey temaslar ve Ukrayna'daki durumu konuşmak üzere Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin hazırlık sürecinin devam ettiğini belirterek, "Rusya ve Türkiye arasında üst düzeydeki temaslar gündemde." dedi.

ÜST DÜZEY TEMASLAR KURULACAK

Peskov, başkent Moskova'da güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin hazırlık sürecinin devam ettiğini belirten Peskov, "Rusya ve Türkiye arasında üst düzeydeki temaslar gündemde ve hazırlanıyor. İki lider ziyaretin tarihi üzerinde mutabakata varır varmaz bilgilendireceğiz." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin üst düzey görüşmeler için Türkiye'ye geliyor

Rusya ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Harkiv kentine yönelik sabah saatlerinde saldırı düzenlediğine dikkati çeken Peskov, bunun Ukrayna ordusunun hafta sonu düzenlediği, Donetsk'te 28 kişinin ölümüne neden olan saldırıya yanıt olmadığını kaydetti.

Peskov, "Özel askeri operasyonu sürdürüyoruz ancak Kiev yönetiminin yaptıklarının aksine ordumuz, sosyal tesisleri, sivillerin yaşadığı mahalleleri, sivilleri vurmuyor. Bu, ordumuzu Kiev yönetiminin ordusundan farklı kılıyor." ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin üst düzey görüşmeler için Türkiye'ye geliyor

UKRAYNA'DA İŞLER KIZIŞIYOR

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk şehrine hafta sonu Ukrayna ordusunca yapılan saldırıda 28 kişi ölmüş, en az 20 kişi yaralanmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, tüm sorumlu hükümetler ve uluslararası kuruluşlara bu saldırıyı kınama çağrısında bulunmuştu.​​​​​​​

Kremlin de bu saldırıyı "korkunç terör eylemi" olarak nitelendirerek kınamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...