Rusya'dan karşı hamle: Sosyal medya platformlarına yasak

Düzenleyen:
Rusya'dan karşı hamle: Sosyal medya platformlarına yasak

DÜNYA Haberleri

Rusya, Ukrayna sebebiyle ABD'nin aldığı yaptırım kararlarına karşın ülkede ABD merkezli sosyal medya uygulamalarına erişim kısıtlaması getireceği öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrası hem finansal anlamda hem siber anlamda Rusya'ya yaptırım kararları alındı. AB, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya finansal anlamda yaptırımlar uygulanacağını açıklamış ve dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous ise Rusya'da hükümetin ve birçok bakanlığın resmi internet sitelerini hacklemiş ve Rus kanallalrında Ukrayna'da yaşanan savaşı paylaşmıştı.

Tüm bu hamlelerden sonra Rusya atağa geçti ve sosyal medya platformu  Rusya merkezli tüm telekom sağlayıcıları, Twitter'ı ülkede tamamen engelledi.

VPN'LE ERİŞİM SAĞLANABİLİYOR

Ülkede Rus vatandaşları ve Rusya'yı ziyaret edenler, VPN hizmetlerini kullanarak Twitter'a erişebildiği, ancak web sitesine doğrudan ulaşmanın imkansız olduğu öğrenildi.

TWİTTER AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Twitter'dan yapılan açıklamada, "Twitter'ın Rusya'daki bazı kişiler için kısıtlandığının farkındayız ve hizmetimizi güvenli ve erişilebilir kılmak için çalışıyoruz." denildi.

FACEBOOK'A ERİŞİM KISITLI

Ülkenin telekom düzenleyicisi Roskomnadzor, Meta'nın devlete ait haber kuruluşlarından gelen içeriği kontrol etmeyi ve etiketlemeyi durdurmayı reddetmesinin ardından Facebook'a erişimi kısmen kısıtlamaya başladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...