Dehşete düşürüren görüntüler! İsrail, Gazze'de İHA ile izlediği 4 sivili bombaladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, Gazze’yi Filistinlilerden tamamen temizlemek için SİHA ile sivil katliamına başladı. Han Yunus’ta, silahsız 4 Filistinli genç havadan atılan bombayla hayatını kaybetti, o anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Vahşete tepki yağdı.

Hamas'ın saldırılarını bahane eden İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı. İşgal güçlerinin hedefinde ise siviller yer aldı. Saldırılarda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce insan hayatını kaybetti. Bölgeden gelen son görüntüler dünyaya damga vurdu. Al Jazeera, İsrail ordusunun SİHA kullanarak Gazze’nin güneyindeki Han Yunus'ta 4 silahsız Filistinliyi öldürdüğünü gösteren görüntüleri yayınladı. Enkazların arasında yürüyen gençler, havadan üstlerine atılan bomba sonucu feci şekilde can verdi.

İsrail’in hain planı deşifre oldu! Drone ile sivil katliamına başladılar - 1. Resim

Haberde, “Filistinlilerin Gazze’yi kalıcı olarak terk etmesi için İsrail terör ve korku saçıyor. SİHA görüntüleri de bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor” denildi.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI: BU SAVAŞ DEĞİL, KİTLESEL SOYKIRIM

Bu görüntüler bütün dünyada tepki çekti. Ünlü Amerikalı radyo programcısı Alex Jones “İsrail kontrolü kaybetti. Bu savaş değil, kitlesel soykırım. Kimse bunu destekleyemez. İsrail bu gibi eylemlerle intihar ediyor” yorumunda bulundu.

İsrail’in hain planı deşifre oldu! Drone ile sivil katliamına başladılar - 2. Resim

Filistinli siyasi analist Yusuf Münayyer," Aylarca süren öfkelerden sonra bile çirkin. Bu video, İsrail askeri insansız hava aracının, hiçbir tehdit oluşturmayan dört silahsız sivili kelimenin tam anlamıyla takip ettiğini ve onları birbiri ardına ortadan kaldırdığını gösteriyor" dedi.

Orta Doğu tarihi üzerine doktora yapmış yazar Assal Rad, "Gözlerimizin önünde bu kadar çok savaş suçunun işlendiğini hiç gördük mü? İsrail'e hala silah ve yardım sağlayan herhangi bir ülke bu suçların suç ortağıdır." ifadelerini kullandı.

Sürgün edilen Amerikalı ihbarcı Edward Snowden ise şunları söyledi: "Dünyadaki herkesin bunu görmesi gerekiyor."

İsrail’in hain planı deşifre oldu! Drone ile sivil katliamına başladılar - 3. Resim

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

31 BİNDEN FAZLA SİVİL KATLEDİLDİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinli hayatını kaybetti, 73 bin 792 kişi yaralandı.

HASTANELER HEDEF NOKTALARI OLDU

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 251'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 593 askerinin öldüğünü duyurdu.

İNSANİ ARADA 240 FİLİSTİNLİ ESİR SERBEST BIRAKILDI

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER BATI ŞERİA'DA 434 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 434 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 51 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer28 Mart 2024 07:58

Bu haber başlığında kulladığınız 'avlama' tabiri ile ilgili uyarımı dikkate aldığınız için teşekkür ederim.

Sonraki Haber Yükleniyor...