Suudi Arabistan Kralı Selman tedavi altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, NTV
- Güncelleme:
Suudi Arabistan Kralı Selman tedavi altına alındı
Suudi Arabistan, Kral Selman, Sağlık Sorunları, Haber

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, NTV

Suudi Arabistan Kralı Selman, 'yüksek ateş ve eklem ağrısı' şikayetleri nedeniyle tedavi altına alındı. Nisan ayında rutin kontroller için kliniğe yatırılan Selman yapılan testlerin ardından Al Salam Sarayı'nda akciğer iltihabı için tedavi görecek.

Suudi Arabistan'ın 88 yaşındaki Kralı Selman bin Abdulaziz El Suud, 'yüksek ateş ve eklem ağrısı' şikayetleri nedeniyle doktorları alarma geçirdi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA tarafından yapılan açıklamada; Kral Selman’ın Cidde kentindeki Al Salam Sarayı’nda bulunan kraliyet kliniğinde tedavi altına alındığı ve bir takım testlerden geçeceği bildirildi.

88 yaşındaki Kral Selman, 2015 yılından bu yana tahtta olmasına rağmen oğlu 38 yaşındaki Muhammed bin Selman 2017'de veliaht prens ilan edildi.

KRAL'IN SAĞLIĞI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Kral Selman, 2020 yılında safra kesesini aldırmak için ameliyat oldu. Ayrıca mart 2022'de devlet medyasının 'başarılı tıbbi testler' olarak tanımladığı testlerden geçmek ve kalp pilini değiştirmek üzere hastaneye yatırıldı.

AKCİĞER İLTİHAPINDAN TEDAVİ GÖRECEK

Kral Selman'ın yapılan testlerde akciğerinde iltihap olduğu tespit edildi. Kral Selman’ın Cidde kentindeki Al Salam Sarayı’nda akciğer iltihabı için tedavi göreceği bildirildi. 

Kral, en son Nisan ayında rutin kontrol için kliniğe yatırılmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...