Tayland'da seçim tarihi ertelendi! Cunta lider General Prayut Chan-o-cha anketlerde geride

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tayland'da seçim tarihi ertelendi! Cunta lider General Prayut Chan-o-cha anketlerde geride

DÜNYA Haberleri

Tayland Seçim Komitesi, daha önce 7 Mayıs olarak açıklanan seçim tarihini güncelledi. Buna göre seçim 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. Askeri darbeden sonra koltuğa oturan cunta lideri General Prayut Chan-o-cha, anketlerde 36 yaşındaki rakibi Paetongtarn Shinawatr'e karşı geride gözüküyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Bizimle aynı gün bir ülke daha seçim yapma kararı aldı. Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn dün parlamentoyu feshedince 7 Mayıs'ta seçim yapılması planlandı. Ancak bu tarih 14 Mayıs olarak güncellendi. Oy kullanmanın zorunlu olduğu Tayland'da, 52 milyondan fazla seçmenin sandığa gitmesi bekleniyor.

CUNTACI BAŞBAKAN YENİ PARTİSİNDEN ADAY OLDU

İlk olarak 2014 yılında askeri darbe ile iktidara gelen ve o zamandan beri başbakanlık görevini yürüten 68 yaşındaki cunta lideri General Prayut Chan-o-cha, seçimlere yeni üyesi olduğu Birleşik Tayland Halk Partisi ile katılmaya hazırlanıyor.

Tayland'da seçim tarihi ertelendi! Cunta lider General Prayut Chan-o-cha anketlerde geride

36 YAŞINDAKİ MUHALİF LİDER ANKETLERDE ÖNDE

Başbakan Prayut’un seçimlerdeki en büyük rakibi ise 36 yaşındaki Paetongtarn Shinawatr... Genç lider, eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra’nın kızı. Muhalif Pheu Thai Partisi'nin genel başkanı olan Shinawatr, yapılan anket araştırmalarında ilk sırada yer alıyor.

SAĞLIK BAKANI DA RAKİP

Ayrıca Prayut’un hali hazırdaki hükümet kabinesinden çalışma arkadaşı Tayland Sağlık Bakanı Anutin Charnvirakul da seçimlere bir başka parti ile katılma kararı aldı.

GERGİN SEÇİM...

Tayland’da darbeden sonra ikinci defa yapılacak olan genel seçimlerin, ülkede son yıllarda yaşanan ekonomik ve siyasi istikrarsızlık sebebiyle gergin geçeceği tahmin ediliyor.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...