TB2 ve MQ-9 Reaper Kırım'da keşif uçuşu gerçekleştirdi! Rusya, önlem için 2 savaş uçağı görevlendirdi...

Düzenleyen: / Kaynak: TASS
- Güncelleme:
TB2 ve MQ-9 Reaper Kırım'da keşif uçuşu gerçekleştirdi! Rusya, önlem için 2 savaş uçağı görevlendirdi...

DÜNYA Haberleri  / TASS

Bayraktar TB2 ile ABD yapımı MQ-9 Reaper silahlı insanız hava araçları (SİHA) Rusya işgali altındaki Kırım açıklarında keşif/gözetleme görevi gerçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, SİHA'ları önlemek için iki savaş uçağını görevlendirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, dikkat çekici bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kırım açıklarında keşif/istihbarat uçuşu gerçekleştiren ABD yapımı MQ-9 Reaper ve Bayraktar TB2’ye savaş uçaklarıyla önleme yapıldığı bildirildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamanın devamında, "Rusya, 22 Ağustos'ta ülke sınırının olası bir ihlalini önlemek ve keşif yapan İHA'lara karşı koymak için iki savaş uçağı kaldırıldı. İHA'lar daha sonra uçuş yönlerini değiştirerek keşif yaptıkları bölgeleri terk etti." denildi.

Bu durum MQ-9 Reaper ve TB2’lerin ortak yaptıkları ve tespit edilerek açıklanan ilk görev olarak kayıtlara geçti.

Rusya, söz konusu İHA’ların hangi ülkeler adına uçuş gerçekleştirdiğini belirtmedi. Ancak, Rusya’nın sadece önleme uçuşu yapmasının İHA’ların Türkiye ve ABD tarafından kontrol edildiği iddialarını güçlendiriyor.

TB2 SİHA'LARIN BÜYÜK BAŞARISI

Bayraktar grubu tarafından üretilen TB2 SİHA'lar, Ukrayna ordusu tarafından etkin olarak kullanılıyor.

Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırı talimatı verdiği 2022 yılından beri kullanımda olan TB2'lerin, Rus ordusuna büyük kayıp verdirdiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Japonya'nın önemli gazetelerinden Nikkei, ''TB2 SİHA'lar Rus ordusunu Moskova önlerinde durdurdu'' ifadelerini içeren bir haber imza atmıştı.

TB2'ler, Ukrayna'dan önce Türkiye'nin teröre karşı operasyonlarında ve Libya, Suriye gibi kritik sahalarda da başarıyla kullanıldı. 

Bayraktar grubu tarafından imal edilen SİHA'ların operasyonel başarısı, kısa süre içerisinde ihracat başarısına dönüşerek dünyada dikkatleri üzerine çekti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...