Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump duyurdu, Venezuela ABD'ye 50 milyon varil petrol verecek!

Trump duyurdu, Venezuela ABD'ye 50 milyon varil petrol verecek!
Başlık ResmiTrump duyurdu, Venezuela ABD'ye 50 milyon varil petrol verecek!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya yönelik askeri müdahalenin ardından kurulan geçici yönetimin ABD’ye 30 ila 50 milyon varil petrol teslim edeceğini, satıştan elde edilecek gelirin kendi kontrolünde olacağını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump, ABD merkezli Truth Social şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

ÖNERİLEN HABERLER
Maduro operasyonu petrolü etkilemedi
EKONOMİ

Maduro operasyonu petrolü etkilemedi

ABD'YE 50 MİLYON VARİL PETROL

Trump, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesi sonrası ülkede kurulan geçici yönetimin, 30 ila 50 milyon varil petrolü ABD'ye teslim edeceğini ifade etti.

ÖNERİLEN HABERLER
ABD’nin operasyonuna Çin ve Rusya göz yumdu! Uzmanlar, Venezuela baskınının şifrelerini gazetemize değerlendirdi
DÜNYA

ABD’nin operasyonuna Çin ve Rusya göz yumdu! Uzmanlar, Venezuela baskınının şifrelerini gazetemize değerlendirdi

PARANIN KONTROLÜ TRUMP'TA

Söz konusu petrolün piyasa fiyatından satılacağını ve paranın "ABD Başkanı olarak kendisinin kontrolünde olacağını" aktaran Trump, "böylece paranın hem Venezuela halkının hem de ABD halkının yararına kullanılacağını" vurguladı.

VENEZUELA'DA NELER OLDU?

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta 3 Ocak'ta yerel saatle 02.00 civarında patlama ve uçak sesleri duyulmuştu.

Venezuela yönetimi, patlamaların ardından ABD'yi ülkenin çeşitli bölgelerinde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı büyük çaplı bir saldırı düzenlendiğini, Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi de Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD'de suç duyurusunda bulunulduğunu, Maduro'ya "uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD'ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma" suçlamalarının yöneltildiğini açıklamıştı.

Venezuela yönetimi, ABD'nin kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuş, bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken, açıklamalarıyla ABD'ye destek verenler de olmuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.