Zelenski, ABD'nin 1 milyar dolarlık yardımını yetersiz buldu: İngiltere'den destek istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zelenski, ABD'nin 1 milyar dolarlık yardımını yetersiz buldu: İngiltere'den destek istedi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya askeri ve finansal desteği devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD'nin 1 milyar dolarlık yardımının ardından İngiltere Başbakanı Sunak ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Odessa bölgesinde hava savunma sisteminin önemli ölçüde güçlendirilmesine ihtiyacımız var.” dedi.

ABD’nin 1 milyar dolar değerinde askeri ve finansal yardımda bulunduğu Ukrayna, Rusya’ya karşı başlattığı taarruzunda ek destek arıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kiev’in ihtiyaçları iletti.

Görüşmeyle ilgili olarak Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Zelenski, Odessa'da hava savunma sistemini güçlendirmeye ve Karadeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamaya ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Zelenski, talebe ilişkin şu ifadeleri kullandı, “Seyrüsefer güvenliğini sağlamak için ortaklarımızın yardımına, özellikle Odessa bölgesinde hava savunma sisteminin önemli ölçüde güçlendirilmesine ihtiyacımız var.”

KÜRESEL GIDA GÜVENLİĞİ VURGUSU

Sunak ile Zelenski, Karadeniz'de seyrüsefer güvenliğine yönelik tehditleri ele aldı ve tahıl anlaşmasının küresel gıda güvenliği için önemli olduğuna vurgu yaptı. Zelenski, alternatif rotalar üzerinden tahıl ihracatına devam etmeye hazır olduklarını belirtti.

Zelenski, konuyla ilgili olarak çözüm için çalıştıklarını ifade ederek, “Ukrayna, tahıl ihracatının alternatif güzergahlar üzerinden yapılmasının mümkün olduğunu 3 kez başarıyla ortaya koydu. Bunu yapmaya devam etmeye hazırız.” dedi.

CEPHEDEKİ SON GELİŞMELERİ AKTARDI

Ukrayna lideri, İngiltere Başbakanı'na Haziran ayında başlattıkları karşı taarruzla ilgili de bilgi verdi. Ayrıca, cephe hattındaki son gelişmeleri de Sunak’a iletti.  

Taraflar, sonbaharda yapılacak Savunma Sanayi Forumu'na İngiltere temsilcilerinin katılımı dahil olmak üzere iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Zelenski ve Sunak, G7 ülkelerinin Ukrayna'ya destek konulu ortak deklarasyonu çerçevesinde ikili güvenlik garantileri üzerinde çalışmaya başladıklarını belirtti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...