Zelenski'den Rusya uyarısı: Afrika'da kaos çıkartmaya çalışıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zelenski'den Rusya uyarısı: Afrika'da kaos çıkartmaya çalışıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dünyayı Rusya'nın Afrika'daki faaliyetlerine karşı uyardı. Zelenski, ''(Ruslar), Afrika'da kaos çıkartmaya çalışırken dahi güç değil, zayıflık görüyoruz. Güçlü olduklarını göstermiyorlar, aslında dünyanın dikkatini dağıtmaya çalışıyorlar'' dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den dikkat çekici bir değerlendirme geldi. İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumu'na video mesaj gönderen Zelenski, Rusya’yı Afrika’da kaos çıkartmakla suçladı.

Forum'a gönderdiği mesajda Rusya ile devam eden savaşlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zelenski, "Kırım olmadan, Donbas olmadan ve işgal edilmiş topraklar olmadan Ukrayna'da ve dolayısıyla Avrupa'da sürdürülebilir bir barış olmayacak. Uygar bir millet olan Ukrayna, Kırım'ın Rusya'ya ait olmasını tanımıyor. Diğer ülkeler de bunu tanımıyor, dolayısıyla durum sürdürülebilir değil, kalıcı bir kaos yaşanacak. Rusya'nın aradığı da bu. Bu, diplomatik veya askeri yolla çözülebilir. Rus birliklerinin yarımadayı bırakması hayat kurtaracak." ifadelerini kullandı.

Zelenski, Afrika ülkelerindeki gelişmelere atıf yaparak, "(Ruslar) Afrika'da kaos çıkartmaya çalışırken dahi güç değil, zayıflık görüyoruz. Güçlü olduklarını göstermiyorlar, aslında dünyanın dikkatini dağıtmaya çalışıyorlar." yorumunu yaptı.

NÜKLEER FELAKET UYARISI

Ukraynalı lider, Zaporijya nükleer santraliyle ilgili de konuşarak, santral çevresinin askerden arındırılmasının, nükleer felaketi önlemek için herkesin esas görevi olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, savaşın başından bu yana İtalya'nın kendilerini desteklediğini ve bundan şüphe etmediğini belirterek, gelecek yıl G7 Dönem Başkanlığı'nı üstlenecek olan İtalya'nın sadece Ukrayna'nın ya da Avrupa'nın güvenliği için değil, küresel güvenlik açısından güçlü çözümler getireceğini ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...