Yaz aylarında hafif tatlı arayanlara: Çilek jöleli kup tarifi

Düzenleyen:
Yaz aylarında hafif tatlı arayanlara: Çilek jöleli kup tarifi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Arda Türkmen’in üstlendiği “Arda’nın Mutfağı” adlı programında ünlü şef bugün de birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Programda yer alan tarifler ekran başındakilerin ağzını sulandırırken bu lezzetlerin tarifleri de merak edildi. Bu tariflerden biri olan çilek jöleli milföy kupun hazırlanışı da internette en çok aranan tarifler arasında yer aldı. Peki, çiçek jöleli kup nasıl yapılır? Bu tarif için gerekli malzemeler neler? İşte hem hafif hem de çok lezzetli olan çilek jöleli kup tarifi…

Arda’nın Mutfağı adlı program bugün yeni bölümüyle ekranlara geldi. Çilek jöleli kup tarifi, 21 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanmış olan Arda’nın Mutfağı ile çok konuşuldu. Bu enfes meyve şölenini yazın çilek veya ahududu ile kışın da kivi veya muz ile hazırlayabilirsiniz.

ÇİLEK JÖLELİ KUP TARİFİ

Hafif bir tatlı olan ve soğuk soğuk servis edilen çilek jöleli kup tarifinin hazırlanışı internette yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Tarif izleyicilerden tam not alırken yaz ayları için çok uygun bir tatlı olan çilek jöleli kup için gerekli malzemeler ve hazırlanışı da merak edildi. Biz de çilek jöleli kupun yapım aşamalarını sizler için adım adım derledik. İşte Arda’nın Mutfağı çilek jöleli kup tarifi…

ÇİLEK JÖLELİ KUP İÇİN MALZEMELER

Muhallebi için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Süslemek için:

6-8 adet çilek

Jöle için:

1 paket çilekli jöle (100 gram)
2,5 su bardağı sıcak su

ÇİLEK JÖLELİ KUP NASIL YAPILIR?

Muhallebi için öncelikle tencereyi ocağa alın. İçerisine süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını alıp bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. Topak topak olmaması için muhallebi kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebiyi uygun gördüğünüz kuplara eşit şekilde boşaltın ancak üzerlerinde birazcık boşluk bırakın.

Çilekleri uzunlamasına dilimleyip muhallebilerin üzerine ve kupun kenarlarına dik gelecek şekilde batırın.

Muhallebili kupları buzdolabına alın ve soğutun.

Kuplar soğurken bir yandan çilekli jöleyi hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir karıştırma kabına çilekli jöleyi alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve bir çırpma teli yardımıyla karıştırın, biraz ılınmasını bekleyin.

Dolapta soğuttuğunuz muhallebinin üzerine oda sıcaklığına gelen jöleyi dökün.

Tekrar buzdolabına alın ve jöle donana kadar 1-2 saat bekletin. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...