Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

500 ve 1.000 TL'lik banknot basılacak mı? TCMB Başkanı'ndan sürpriz cevap

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "500 TL ve 1.000 TL'lik banknot basılacak mı?" sorusuna cevap verdi. Yeni banknot basımına finansal analiz ve teknik değerlendirmeler sonrası karar verildiğini belirten Karahan, "Bu yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç olursa gerekli adımları atacağız." dedi. Böylece Karahan yeni banknot basımına açık kapı bırakmış oldu. 

Kaydet
a- | +A

Son dönemde artan enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle mevcut banknotların yetersiz olduğu konuşuluyor. En büyük kağıt para olan 200 TL'nin yetersiz olduğu öne sürülürken, uzun bir süredir 500 TL'lik ve 1.000 TL'lik banknotların basılacağı iddia ediliyordu.

BAKMADAN GEÇME
Merkez Bankası 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı
HABER

Merkez Bankası 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı

TCMB BAŞKANI YENİ BANKNOTLARA AÇIK KAPI BIRAKTI

Bugün 2024'ün ikinci enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a, bu durum soruldu. "500 TL ve 1.000 TL'lik banknot basılacak mı?" diye sorulan Karahan, yaptığı açıklama ile yeni banknot basımına açık kapı bıraktı.

BAKMADAN GEÇME
Enflasyon bu ay zirve yapacak! Merkez Bankası Başkanı oran verdi
HABER

Enflasyon bu ay zirve yapacak! Merkez Bankası Başkanı oran verdi

"İHTİYAÇ OLURSA GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Para basımına karar verilirken nelere dikkat edildiğini anlatan Karahan, "Üst banknota ihtiyaç olup olmayacağı birçok faktöre bağlı. Finansal analizlere, teknik değerlendirmelere göre biz buna karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki küpür kompozisyonlarının değişimlerini dikkate alıyoruz. Bu yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç olursa gerekli adımları atacağız." dedi.

BAKMADAN GEÇME
Merkez Bankası Başkanı
HABER

Merkez Bankası Başkanı'ndan dikkat çeken 'kira artışı' açıklaması: İlerleyen dönemde...

KAVCIOĞLU VE ERKAN "BASILMAYACAK" DEMİŞTİ

Merkez Bankası yapılan daha önce yapılan açıklamalarda yeni banknot basımı yapılmayacağı belirtiliyordu. Merkez Bankası'nın önceki başkanlarından Şahap Kavcıoğlu ve Hafize Gaye Erkan kesin bir dille 500 TL'nin basımının olmayacağı belirtiliyordu

2022 yılında "500 TL banknot ve 5 TL madeni para için hazırlık başladı" iddiasıyla ilgili konuşan Kavcıoğlu, "Böyle bir hazırlığımız yok" demişti.

Hafize Gaye Erkan ise 2023 yılının 3. Enflasyon Raporu'nu açıklarken, sorulan soru üzerine "Daha yüksek banknot üzerinde şu anda çalışmıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.