AK Parti formül arıyor! Emeklilerin gönlü alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti formül arıyor! Emeklilerin gönlü alınacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti kurmayları gittikleri bölgelerde emeklilerin sitemleriyle karşılaşınca bunu genel merkeze aktardı. Kurmaylar “Emeklilerin gönlünü almak için yeni adımlar atmalıyız” diye görüş belirttirken, seçenekler masaya yatırıldı.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ—AK Parti’nin seçmen tabanı üzerinde yapılan analizlerde, 65 yaş üstü seçmenin verdiği desteğin düşmeye başladığı tespit edildi. Parti kaynakları, ekonomik sıkıntılara dayanan bu düşüşün önüne geçilmesine yönelik neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Toplantılarda şu değerlendirme yapıldı:

AK Parti’nin seçmen tabanında 65 yaş üstü önemli bir yer tutuyordu. Ama özellikle büyükşehirlerde, ekonomik problemerin etkisiyle bu seçmen uzaklaşmaya başladı. Bu kitle bize oy vermek istemiyor, fakat başka partiye de gitmiyor. Muhalefetten zaten umudu kesmişler, bir bölümü sandığa gitmeye soğuk bakıyor...

ARTIŞLAR YETERLİ OLMADI

En düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılması, Cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle emeklilere verilen 5 bin lira ikramiye, yine bayramlarda ödenen ikramiyenin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasının yeterli olmayacağını savunan kurmaylar, buna rağmen uygulanan ekonomik programa bağlı kalınmasının zorunlu hâle geldiğini dile getiriyor.

BÜTÜN ŞARTLAR ZORLANDI

Bayram ikramiyelerinin 5 bin lira olması konusunda bütün seçeneklerin masaya yatırılmasına rağmen, bütçe imkânlarının bunu mümkün kılmadığını hatırlatan parti kaynakları, ikramiye 3 bin liraya çıkarılırken bile şartların zorlandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı tarafından 2024 yılının ‘Emekliler Yılı’ ilan edilmesinin ve belli bir program dâhilinde emeklilere yönelik yeni sosyal projelerin uygulamaya alınmasının beklendiğini ifade eden AK Parti kurmayları “Yerel seçimlerde bizi en çok zorlayacak kesim emekliler olacak. Bunu anketlerde de görüyoruz. Anadolu’da daha rahatız. Fakat büyükşehirlerde 65 yaş üstü seçmen konusunda bazı sıkıntılarımız olduğunu görüyoruz” tespitini yaptı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin 28 Şubat 2024 04:03

Milletin yarısı kuru ekmek bulamazken diger yarsı kafelerde sefa sürüyor seçim ugruna gelir dagılımını maf ettiniz akp garibanın ümüdiydi ümütleri tükendi akp nin de oyları düşüşe geçti

Kadir27 Şubat 2024 19:39

65 yaş değil sorun,10 bin maaş alan her emekli için maaşının yüksek enflasyon nedeniyle değerinin kalmaması

Asım kalkan 27 Şubat 2024 18:13

Aldığı oy emeklilerin oyu zami memurlar alıyor halbuki memurun 100/90,AKP oy vermiyor emeklininde 100/90 AKP oy veriyor bu nasıl iş bir emekli olarak bende AKP oy vermeyecem oyum fatih erbakana

.27 Şubat 2024 09:53

Sadece emekliler mi oy vermeyecek? Akp ye 1 kere belediye seçimlerinde oy verdim bir daha vermeyeceğim

Ayhan 27 Şubat 2024 07:52

Memur emeklisiyim. Şimdiye kadar CHP ye oy vermedim vermemde ama bu sefer Ak Parti'ye de vermeyeceğim. Seyyanen zam konusunda çok büyük haksızlığa uğradık.

Sonraki Haber Yükleniyor...