Akaryakıt fiyatları gece yarısı yeniden değişiyor! Motorine ayın ikinci indirimi geliyor: Litresi 1 TL 57 kuruş azalacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatları gece yarısı yeniden değişiyor! Motorine ayın ikinci indirimi geliyor: Litresi 1 TL 57 kuruş azalacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarında yaşanan keskin düşüşle yeniden değişiyor. Ekim ayında bir indirim bir de zam yapılan motorinin litresine bu gece 1 TL 57 kuruş indirim geliyor.

Akaryakıt fiyatları, uluslararası piyasalarda jeopolitik risklere bağlı olarak değişen petrol fiyatlarıyla yön bulmaya devam ediyor. Petrol, geçen hafta İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve çatışmaların bölgedeki diğer ülkelere sıçraması korkuları nedeniyle düşerken, akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor. Ekim ayı içinde bir indirim bir de zam yapılan motorinin litre fiyatı bu gece yeniden değişiyor.

PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTÜ

Petrol bu hafta İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve çatışmaların bölgedeki diğer ülkelere sıçraması korkuları nedeniyle düştü. Brent petrolde haftalık kayıp yüzde 3’ü aştı ve varil fiyatı 88 dolara geriledi. Ham petrolün varil fiyatı ise 85 dolar seviyesini gördü. Brent Petrol yeni haftaya yüzde 1.07 kayıpla 88,25 dolardan, ABD ham petrolü (WTI) yüzde 1.32 kayıpla 84,41 dolardan başladı.

MOTORİNE BU GECE İNDİRİM GELİYOR

Ekim ayında motorinin litresinde de 2 lira 92 kuruş indirim yapıldıktan sonra jeopolitik gerginlikle 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmıştı. 

Sektör kaynaklarından edinilen yeni bilgiye göre, motorinin litresine 31 Ekim 2023 tarihinde, yani bu gece yarısı 1,57 TL indirim yapılacak. İndirim sonrasında motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 38-38,50 TL aralığına gerileyecek.

BENZİN VE LPG'YE İNDİRİM VAR MI?

Ekim ayında LPG'ye yapılan 70 kuruş zam yapılmış ve litresi 18 TL'yi aşmıştı. Benzinin litresinde ise 5 Ekim Çarşamba günü 2 lira 10 kuruş, 6 Ekim Perşembe günü ise 1 lira 17 kuruş indirime gidildi. Ardından ise jeopolitik gerginlikle 21 Ekim Cumartesi 1 lira 48 kuruş zam yapıldı. İndirimlerle 34 TL'ye kadar geri çekilen benizin litresi zam sonrası yeniden 36 TL bandına yükseldi.

Benzin şu anda bir indirim beklentisi bulunmazken Kasım ayının başında LPG'de indirim ihtimali güçleniyor.

Akaryakıt fiyatları gece yarısı yeniden değişiyor! Motorine ayın ikinci indirimi geliyor: Litresi 1 TL 57 kuruş azalacak

30 EKİM PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 35,14 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,56 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 35,09 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,62 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,77 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,19 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,87 TL
İzmir motorin fiyatı: 40,34 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...